Witam
Mam Regon, dzis składałem papiery w Skarbowym. Czy moge juz założyc konto firmowe, czy Skarbówka prześli mi jakies dokumenty z nipem i na to musze czekac? Mam zal do siebie, ze nie spytalem, ale stres robi swoje.
Prosze o informacje, dziękuje
|
Regon, Skarbówka co dalej |
Regon, Skarbówka co dalej
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Mam Regon, dzis składałem papiery w Skarbowym. Czy moge juz założyc konto firmowe, czy Skarbówka prześli mi jakies dokumenty z nipem i na to musze czekac? Mam zal do siebie, ze nie spytalem, ale stres robi swoje. Prosze o informacje, dziękuje
Hmm...jakie zło9żyłeś dokumenty w US, skoro jak to mówisz nie masz konta? NIP już masz (swój prywatny używasz na firmę). Chyba, że nigdy się jeszcze nie rozliczałeś. Co do konta, to musisz je już mieć zanim zgłosisz się do skarbówki.
Nie trzeba miec od razu konta, mozna je założyć po wizycie w Skarbowym i pozniej im przedstawic umowe z bankiem itp..ale ja nie o tym. Mam kopie dokumentow jakie złożyłem w Skarbowym i wiem, ze ten nip, ktory mam jako osoba prywatna, bedzie firmowym, ale nie mam na to jakiegos papierka. Czy dojdzie mi cos takiego pocztą i z tym moge udawac sie dalej w "urzędy" i banki, czy moge dzialac juz teraz, przedstawiając kopie dokumentow jakie zlozylem w US?
Sorki za pogmatwanie, ale wierze, ze mnie zrozumiecie.
musisz mieć ten papierek, który dostałeś za pierwszym razem. Jeśli go zgubiłeś, to musisz iść do US o wydanie kopi papierka. Jeśli będziesz zakładał konto w mBanku, to tam nie są potrzebne żadne papierki, ale w bankach z tego co wiem, musisz im przedstawić kopię NIP, Regon, wpis i dowod
aha, dziekuje. Mam pełną kopie dokumentow jakie składalem w US, ale konto bede zakladal w PKO, wiec musze czekac na papierki, ktore US mi przysle pocztą, czy wystarczy opieczętowana kopia NIP-1?
spróbuj, może wystarczy. Zresztą, to zależy od pani w okienku. Ja zakładałam w ING i bez papierka z Regonem się obyło :)
A co wpiszesz na formularzu NIP? Same XXXX w miejscu numerów konta??? Mi bez konta i umowy nie chcieli nic przyjąć.
to chyba zależy od US, a raczej od pani siedzącej w okienku... można się próbować umówić, że doślesz/doniesiesz nr konta
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Regon, Skarbówka co dalej": - Allegro a skarbówka - allegro a skarbówka - Handel na Allegro a skarbówka - pieniądze na lewo a skarbówka - Dobroczyńca piekarz oraz zła skarbówka?
• Strona 1 z 1
|
|