|
REJESTRACJA DZIAŁALNOŚCI |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pytanie odnośnie rejestracji działalności tzn. mieszkam w jednej miejscowości i w niej chce działalnośc prowadzić, ale jestem zameldowany w innej miejscowości . Czy musze jechać do urzedu miasta gdzie jestem zameldowany czy moge rejestrowac się tam gdzie bede wykonywał działalność ??
Wydaje mi sie ze tam gdzie jestes zameldowany.
Tam gdzie mieszkasz. Bedziesz tylko musial napisac oświadczenie że mieszkasz pod tym adresem.
Z pamięci: zarówno tam i tutaj. Tam rozliczysz VAT a tutaj inne sprawy. Jakoś tak to działa. Sorki za brak materiału źródłowego.
Agryppa
A w momencie gdy nie jestem nigdzie zameldowany? (Tak tak- mozna tak- w dowodzie mam puste miejsce). Czy nie będzie problemu z założeniem DG? Czy wystarczy tylko takie oświadczenie, że przebywam TU i TU?
No chyba nie. Ja też mam puste miejsce ale słyszałem, że według jednej ustawy wszystko jest OK, ale według innej, jesteśmy przestępcami :-) Agryppa
Nie możemy być przestępcami, bo urzędnik, który wydaje dowód (w tym wypadku prezydent miasta) stałby za całym procederem wydając nielegalny dokument, a co za tym idze hm.. Poszedłby siedzieć?
|
|