|
Rejestracja jako bezrobotny |
Rejestracja jako bezrobotny
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Chciałbym się zarejestrować w urzędzie pracy jako bezrobotny, aby móc skorzystać z jakiś kursów, czy stażów. Problem polega na tym że oni kierująto w pierwszej kolejności do osób które jeszcze nigdzie nie pracowały. Ja pracowałem miesiąc normalnie na umowę o pracę przez lipiec tego roku, potem byłem zmuszony aby zrezygnować. Czy jeśli podam że nigdzie do tej pory nie pracowałem urząd pracy dotrze prędzej czy później do prawdy ?? Jeśli dotrze jakie mogą grozić mi konsekwencje ?
W RUPie siedzą też ludzie.
Ja poszedłbym tam, porozmawiał, powiedział, że mi zależy też na kursach. Wtedy powiedzą jak co zrobić. Pamiętajmy że urzednik tez człowiek. Pozdrawiam Paweł ----------- Szukasz rozwiązań dla e-biznesu? Nie możesz znaleźć odpowiedzi na pytania jak, kiedy i co? Pomożemy Ci zaistnieć prawdziwie w wirtualnym biznesie, zorganizujemy marketing internetowy - TETATE.PL
Witam. Dotychczas studiowałam dziennie jednak nie ukończyłam studiów i nie podejmowałam jeszcze żadnej pracy. Chcę zarejestrować sie w urzedzie pracy jako osoba bezrobotna. Mam pytanie, czy w mojej sytuacji mogę liczyć na zasiłek i jak to jest z ubezpieczeniem bezrobotnego?
N !!! zasiłek Ci nie przysługuje, jedynie po zarejestrowaniu będziesz mógł skorzystać ze szkoleń, stażów i innych przygotowań ale na zasiłek nie masz co liczyć.
Zasiłek przysługuje osobie, która w ostatnich 18 miesiącach była zatrudniona. Ubezpieczenie jest dla każdego, urząd zgłosi Cię do ubezpieczenia zdrowotnego samodzielnie, zaraz po zarejestrowaniu się.
Sprawdź również podobne tematy:
- Rejestracja jako bezrobotny w innym miejscu jak zameldowanie
- Zamknięcie DG, bezrobotny i znów otwarcie DG jako bezrobotny - Dotacja - student jako bezrobotny? - Mogę się zarejestrować już jako bezrobotny? - Czy student moze sie zarejestrowac jako bezrobotny? - Ile czasu musze byc zarejestrowany jako bezrobotny? - Ile trzeba mieć stażu jako bezrobotny zeby dostać dotację - Bezrobotny po szkole ? - Już-nie-student bezrobotny? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|