A dlaczego Cypr? Dużo tańszy jeżeli chodzi o płacenie podatków jest Liechtenstein. Płacisz rocznie od aktywów firmy 0,1%.Poza tym jest dużo bardziej bezpieczny aniżeli Cypr i można dotrzeć tam autem.
Pozdrawiam
|
Rejestracja spółki na cyprze? - strona 2 |
Rejestracja spółki na cyprze?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
A dlaczego Cypr? Dużo tańszy jeżeli chodzi o płacenie podatków jest Liechtenstein. Płacisz rocznie od aktywów firmy 0,1%.Poza tym jest dużo bardziej bezpieczny aniżeli Cypr i można dotrzeć tam autem.
Pozdrawiam
A ja znalazłem rajski pakiet economy za jedyne 1250 funtów (założenie + roczne koszty biura, sekretarki i itd)
http://www.ukincorp.co.uk/s-O8-offshore ... ation.html
Szanowni Państwo,
Ceny transferowe od lat budzą duże zainteresowanie zarówno u samych podatników jak i władz skarbowych. Jest to spowodowane tym, iż zakwestionowanie rozliczeń z kontrahentami powiązanymi jako nierynkowych skutkuje na ogół sankcjami podatkowymi idącymi w setkach tysięcy złotych, a odpowiednie udokumentowanie stosowanej polityki cen transferowych pozwala skutecznie ograniczyć takie ryzyko. Serdecznie zapraszam na spotkanie z Andrzejem Kośmider – ekspertem i trenerem ds. cen transferowych, w ramach przygotowanego przez Most Wanted! Conferences dwudniowego warsztatu: Ceny transferowe Seminarium odbędzie się w dniach 7-8 grudnia Br. w centrum Warszawy – Centrum Bankowo-Biurowe „Kaskada” przy al. Jana Pawła II 12 W trakcie drugiego dnia przewidziano CASE STUDY które poprowadzą specjaliści z firmy PricewaterhouseCoopers Po więcej szczegółów zapraszam na naszą stronę mostwanted lub do indywidualnego kontaktu. Kamil Grzelak Most Wanted! Conferences Sp. z o.o. ul. Rogalińska 1/48, 01-206 Warszawa Tel: 22 825 00 88, wew. 119, Fax: 22 825 00 88, wew. 121
Panowie spółka na cyprze to świetna sprawa. wszystko gra prosto a pieniądze splywaja na konto choc sam nigdy nie bylem na cyprze. wazne jest zeby miec dobrego prawnika tu w polsce, a nie tam na cyprze. ja korzystam z kancelarii dudkowiak kopeć zarejestrowi mi spolke na cyprze, zlecili komus prowadzenie jest super. szczerze mowiac nawet nie wiem kto tym tam zarzadza wiem tylko ze pieniadze splywaja a ja nie użeram sie z fiskusem :)))
witam wszystkich
mam pytanie,moze glupie planuje otworzyc firme niestety wszystko idzie jak krew z nosa i nie ma mowy nawet o kredycie bo to bedzie nowa i pierwsza firma.mam udokumentowane umowami wstepnymi ze na rok 2011 mialbym okolo 30 tys miesiecznie zysku na czysto.mam mozliwosc kupic spolke limited zarejestrowana na cyprze od 2008 roku.firma miala dochody,w 2010 roku troche one spadly,na chwile obecna ma okolo 2o tys niedoplaty w us.czy gdybym kupil ta firme,przedstawil rokujacy biznesplan ,umowy przedwstepne,udokumentowal moj wklad wlasny okolo 100 tys zl i udowodnil ze posiadam wyspecjalizowanych pracownikow z dlugoletnim starzem mialbym szanse na ta cypryjska spolke zaciagnac kredyt na 150 tys na zakup nieruchomosci lub 100 na zakup maszyn?prosze o odpowiedz.czy warto sie ladowac w spolke limited zeby miec szanse zaciagnac kredyt,moze jakies inne pomysly?jestem otwarty.potrzebuje jak najszybciej otworzyc firme i prosperowac bo mi zlecenia uciekaja i moze ktos wskoczyc w ta luke,tymbardziej ze to taka niszowa branza pozdrawiam 24 letni desperat;-)
Polecam firmę:
Holder Business Consulting Firma ma biura na Cyprze i w Polsce oraz świadczy pełną obsługę. Szybko, sprawnie, a nawet niedrogo.
Sama spółka na cyprze nie daje nic. Musi wykupić udziały polskiej spółki lub otworzyć przedstawicielstwo. Poza tym jeśli już ktoś się decyduje to po co otwierać na cyprze ?? Najlepiej otworzyć firme na BVI czyli brytyjskie wyspy dziewicze. Dlaczego ? z kilku prostych powodów po 1. 0% podatku korporacyjnego 2. Nie ma koniczności sporządzania rocznych sprawozdań podatkowych 3. Konto bankowe offshore można sobie otworzyć wszędzie. Wszystko zależy od profilu prowadzonej działalności. Nie wiem czemu ludzie uparli się na ten cypr ? Chyba dlatego ,że w europie ... a co do Vatu to nie ma znaczenia chyba ,że ktoś mieszka na miejscu. Ponad to trzeba pamiętać ,że podatek korporacyjny to jest jedno podatek dochodowy to drugie a dywidenda to trzecie.
Sama spółka offshore to mało bo podatek dochodowy płacony jest w kraju rezydencji ,a podatek korporacyjny płaci się tam gdzie zarejestrowana jest spółka. W Polsce popularną formę optymalizacji opodatkowania stanowią Fizy . Wszystko zależy od tego jak wysoki jest podatek do zapłacenia ,jeśli ktoś planuje zarobic 100tys rocznie to myśle ,że lepiej jest zapłacić te 19% i mieć spokój ,szczególnie ,że Polska również jest rozpatrywana jako raj podatkowy ze względu na liniowy charakter podatku dochodowego. Jeśli ktoś ma jakieś sensowne pytania lub propozycje to chętnie pomogę.
Witam, od
Witam, odswieze temat po roku...
Uzykane tutaj informacje nie sa kompletne. Panowie pisza powyzej o warunkach zalozenia spolki, ktore nie pokrywaja sie z rzeczywistoscia. Mieszkam w Nikozji, rejestruje polskie spolki od dwoch lat, oprocz tego pracuja dla nas 4 kancelarie prawne w wiekszych miastach Polski (Wroclaw, Warszawa, Gdansk, Poznan) i naprawde temat jest mi znany. Stad moje wielkie zdziwienie tym, co pisze "Szejk" :) powyzej. Zachecam do zadawania pytan w tym temacie w celu unikniecia takich nieporozumien. Pozdrawiam serdecznie
Nie wiem, czy temat jest dla Pana wciąż interesujący...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rejestracja spółki na cyprze? - strona 2": - Rejestracja spółki z o.o. s.k.a. i innych spółek w KRS - REJESTRACJA SPÓŁKI W KRAJACH RAJU PODATKOWEGO ? - PM POINT GROUP SA rejestracja spółki Point Group Rzeczpospol - spółka na Cyprze - spółka na Cyprze
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|