Witam jest to pomysł czysto teoretyczny, ale męczy mnie to od dawna a moi znajomi nie bardzo wiedzą co powiedzieć.
Gdzie nie spojrzeć to wszędzie reklamy. telewizja, radio, internet nawet co 3ci/4t post na forum reklama...
Wychodzę z metra ulotki, jestem pod pracą: "super kredyt super rata..." budynki obwieszone reklamami... reklama... reklama... reklama!!! innymi słowy TRAGEDIA... Ale cóż wszystko idzie do przodu, a jak się nie da pokonać to trzeba się przyłączyć i tutaj mój pomysł, niestety sam nie będę go w stanie zrealizować więc niech ktoś go weźmie i wykorzysta(jak się powiedzie to może mi się odwdzięczyć.). Wiem, że pomysł ten wymaga olbrzymiego nakładu finansowego, ale myślę że jest on opłacalny.
Mianowicie chodzi o nową telefonie komórkową, żadnych opłat, rachunków. Rozdawało by się każdemu przechodniowi 2 karty sim. Telefonia była by zamknięta tzn. nie można było by dzwonić do innych sieci, ale połączenia przychodzące ok. Klient wkład a sima do komórki i próbuje zadzwonić a tu cyk i musi odsłuchać 30 bądź 15 sekundowej reklamy i ma za to 60 lub 30 sek rozmowy wymienialne na smsy.
czemu uważam że pomysł jest opłacalny? Bo wydaje mi się że reklama sama zarobi na tą minutę połączenia(bo na pewno będzie po sieci jakiegoś operatora śmigać) i jeszcze parę groszy na plus.
zapraszam do dyskusjii:D