|
Reklama dla producenta płytek elewacyjnych, kostki brukowej |
Reklama dla producenta płytek elewacyjnych, kostki brukowej
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam, Macie pomysł w jaki sposób zareklamować moje produkty? W jaki sposób przyciągnąć odbiorców?
Zrób elewację budynku prze centrum miasta za darmo . Oczywiście na elewacji jest twoje logo. Tak przy centrum miasta u mnie odnowili jeden budynek , jest tam teraz na ścianie malunek żółwia.
Może reklamowanie się na branżowych forach internetowych? Bądź na stronach internetowych, na których są jakieś porady czy coś w tym stylu. Dzisiaj widziałam reklamę kostki brukowej - koło przystanku autobusowego stał billboard na takie specjalnej przyczepie z napisem, że za darmo kładą kostkę. Inny pomysł to spróbowanie wejścia do sklepu typu castorama, praktiker
Podoba mi się ten pomysł Można wybrukować deptak miejski, zrobić elewację w szkole/szpitalu. inną inwestycję w centrum miasta. Do tego jakaś reklama w internecie, serwisach branżowych, na forach o budowaniu.
Swietny pomysł z tym zrobieniem czegoś dla miasta. Przyłaczam sie tez do wypowiedzi o Internecie - ludzie szukają w sieci informacji na ten temat, namiarów na firmy. Oprócz for też opłaca się reklama w panoramie firm, raczej większość osób nie zna się na tej branży i dopiero szuka wykonawców, dlatego to się sprawdzi.
Innym dobrym pomysłem jest zwrócenie się do odpowiedniej drukarni, która pomoże w doborze materiałów reklamowych, oraz je dla Pana wydrukuje. Jeśli ma pan jakieś pytania chętnie odpowiem.
Jak zajmujesz się dystrybucją i produkcją niszowego produktu to ciekawym rozwiązaniem może być udział w targach budowlanych, bo tam pojawia się sporo firm, które będą z pewnością zainteresowane odbiorem oferowanych przez Ciebie produktów. Poza tym warto zainwestować w wizytówkę w katalogach Panoramy Firm, bo reklamuje się tam sporo firm i przy tego rodzaju działalności to się z pewnością opłaci. I jeszcze reklamy w branżowych pismach.
A może więcej szczegółów. Jaki sposób dystrybucji - bezpośredni czy przez pośredników? Jaki produkt drogi, tani? Zasięg działania? I najważniejsze jaki masz budżet?
Pozdrawiam Mikołaj
A ja polecam nową formę reklamy na Yellow Pages: http://www.yp.pl/tablica/ Jest to globalna tablica, na której pojawiają się nowości z firm. Można dodawać, zdjęcia, opisy produktów, dokumenty, cenniki, filmy itd. Pomysł do pewnego stopnia zaczerpnięty z Facebook-a i przeniesiony na grunt B2B/B2C. Podobnie jak na Facebooku, każdy użytkownik ma po zalogowaniu własną tablicę, na której będą sie pojawiać tylko posty z interesujących go (obserwowanych przez niego) firm.
może reklama przy wylotówce z miasta? Jadąc na działkę widzą ogłoszenie, dojeżdżają i stwierdzają- "o! Zrobię sobie nową kostkę!" potem wracając zajeżdżają do Ciebie a Ty im sprzedajesz ;)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Reklama dla producenta płytek elewacyjnych, kostki brukowej": - POSZUKUJĘ ODBIORCÓW PŁYTEK ELEWACYJNYCH - Produkcja kostki brukowej - układanie kostki brukowej - fabryka kostki brukowej - ukladanie kostki brukowej
• Strona 1 z 1
|
|