|
Reklama firm odzieżowych w pubach |
Reklama firm odzieżowych w pubach
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jestem zainteresowana działalnością polegającą na reklamie różnych firm odzieżowych typu np. H&M, Reserved itp. w klubach, pubach. Wyglądałoby to tak, że zatrudnione przeze mnie modelki i modele prezentowałyby ciuchy różnych marek w tychże klubach. Mój problem polega na tym, że nie mam pojęcia jekiego rzędu, jakiego rodzaju koszty musiałabym ponieść na taką działalność. Czy taki interes ma szansę powodzenia? Od czego zacząć? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i informacje.
Witam
Chodzi Ci o coś w rodzaju trendsettingu? Czy o pokazy mody, bo nie bardzo rozumiem... Trendsetting to dobra opcja do promocji produktów skierowanych na młodzieżowy target. W zasadzie mogłabyś otworzyć agencję, która by się w czymś takim specjalizowała. Na ten moment takie usługi proponują własnie agencje reklamowe, część firm ma też Swoich ludzi, którzy wyszukują odpowiednie osoby do promowania ich marek (np. Red Bull) Sama reklama np. H&M, polegająca na tym że ktoś chodzi w ich ciuchach to chyba trochę za mało, żeby zdobyć od nich zlecenia na taka usługę. Dlaczego mieliby płacić Tobie za coś, za co inni płacą im? Sprecyzuj dokładniej na czym Twój pomysł miałby polegać... Pozdrawiam
chodziło mi bardziej o pokazy mody, ale nie takie standardowe, słyszałam że na Zachodzie coś takiego istnieje, szczerze mówiąc sama juz nie wiem jak to by miało wyglądać... A przede wszystkim chodzi mi o biznes weekendowy, ponieważ w tygodniu pracuje od 7 do 15. Na dodatek ogranicza mnie kapitał, posiadam na ten cel 25 tys. zł. Jak to zainwestować? Dzięki za każdą podpowiedź.
Witam
Wydaje mi się, że najpierw musiałabyś mieć dobry pomysł na ofertę dla firm które by Ci to zlecały. Czyli zainteresować takimi pokazami marketingowców sieci odzieżowych o których pisałaś wcześniej. Raczej pewnie byłyby to duże miasta, modne lokale itd. Trzeba by pewnie znaleźć najpierw miejsca w których mogłyby się takie pokazy odbywać, dopytać ile kosztowałaby taka impreza, albo spróbowac połączyć to z jakimiś koncertami DJów, promocjami alkoholi, urodzinami knajp - wtedy Twój pokaz stanowiłby swego rodzaju "wartość dodaną" - jakkolwiek jest to reklama i lokal musi coś z tego mieć, całkowitym barterem się pewnie nie da...Jak juz takiekoszty oszacujesz, to dodaj koszt wynjamu modelek i realnie oceń czy są szanse na to że je zrekrutujesz, pracując na pełen etat w innym miejscu. Do tego Twoja marża imasz szacunkowy koszt imprezy promocyjnej. Dobra oprawa,klika pokazów dla mniejszych firm (jakieś regionalne firmy odzieżowe, albo dodatki - cokolwiek), zaczątki portfolio, trochę reklamy np w sieci imożesz próbować uderzać do większych firm. Choć oczywiście cały mój wywód może być jedną wielką herezją, gdyż nie orientowałam się w takim temacie. Ja bym bardziej stawiała na trendsetting i agencję tym sie zajmującą. Ale przy tym się nie da pracować na etat. Pozdrawiam
Dziękuję Ci tiferet za podpowiedzi, uświadomiłaś mi, że sprawa wcale nie jest taka prosta jak mi się wydawało, ale nie mam w tych biznesach żadnego doświadczenia. Zastanawiam się jeszcze nad usługami ksero gdzieś w szkole (trzeba ją najpierw znaleźć) lub videofilmowaniem (zakup kamery, kompa, oprogramowania + zatrudnienie pracownika).
Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Podwykonastwo dla firm odziezowych
- Szukam firm hurtowni odzieżowych - Poszukuję zagranicznych firm odzieżowych szyjacych w Polsce - Od Firm dla Firm darmowy katalog przedsiębiorstw + reklama - Gazetka w PUBACH - Karaoke po barach, pubach - Kompleksowa Reklama Firm - Free reklama dla firm - Kompleksowa Reklama Firm !!! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|