Witam,
od kilku miesięcy zajmuję się współpracą z Klientami Biznesowymi. Staram się sama pozyskać reklamodawców dla naszego forum. Może i jest specyficzne, bo zajmuje się tematyką sportu, głównie piłką nożną na terenie jednego z dużych miast Polski. Strona istnieje już ponad 7 lat i ma swoich czytelników. Rozpoczynam obecnie intensywne pozyskiwanie nowych użytkowników. Miesięcznie odwiedza nas około 24 tys osób i mamy średnio około 200 tys wyświetleń strony. Wiem, że może być to dobry interes dla firm z naszego miasta i okolic, tym bardziej, że Euro coraz bliżej. Jednak, kiedy słyszą oni, że chodzi o temat piłki nożnej jej sympatyków, boją się zaryzykować. Każdy potencjalny Klient otrzymuje ode mnie na początek prezentację z informacjami na temat naszej strony, planów rozwojowych, potencjalnych form współpracy z Klientami, informacją na temat Klientów, z którymi już współpracowaliśmy oraz ze statystykami. Na razie korzystam na współpracy z firmami znajomych, ale zastanawia mnie fakt, co mogłoby jeszcze przekonać Klientów do reklamy na naszym portalu. Dodam, że na FB również mamy konto oraz jesteśmy patronem medialnym kilku regularnych akcji społecznościowych.
Będę wdzięczna za rady, co mogę jeszcze zrobić, aby faktycznie pozyskać Klientów, gdyż pomału brakuje mi pomysłów.