|
Reklama na samochodzie dostawczym, jaka powinna byc? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
witam. planuje umiescic reklame na aucie dostawczym, jaka powinna byc zeby przyciagala, jka powinna wygladac zeby dobrze przesylala informacje potencjalnym klientom, jaki ma wplyw na wzrost sprzedazy towaru? pozdrawiam
wg mnie grafika i odpowiedni tekst zrobią swoje. Dane teleadresowe również głównie z podaniem strony internetowej.
Agencji reklamowych jest dziś mnóstwo. Wystarczy do kilku napisać zapytanie ofertowe a niektóre z nich przygotują za darmo wstępny graficzny projekt. Wówczas zobaczysz co powinno być na aucie. :) Ja również planuję zamieścić reklamę ale na moim osobowym aucie. Koszt ok.500zł. Folia wytrzyma max 4-5 lat (w zależności jeszcze od czynników atmosferycznych oraz jak często auto myjesz). Jeżeli jesteś z Poznania to mam jedną konkretną firmę na oku, z którą najprawdopodobniej zrobię interes. Jak chcesz mogę dać Ci do nich namiary.
niestety nie jestem z Poznania ale dzieki za pomoc i oferte. moje auto jest bardzo duze wiec mam nadz ze cene jakas dobra gdzies wynegocjuje
1) niebanalna
2) czytelna - ktoś kto zobaczy Cie mknącego po mieście musi najdalej w 2-3 sek. wychwycić to kim jesteś i co oferujesz! Wpływ uzależniony m.in. od dwóch poprzednich. W perspektywie czasu taka reklama może znacznie przyczynić się do rozpoznawalności Twojej firmy, przez co jej produktów. Oczywiście pod warunkiem że jeździsz dużo po mieście, no chyba że auto to stary żuk, który będzie żywą reklamą parkowaną codziennie przy ruchliwym skrzyżowaniu ;) Z tym że żuki zwłaszcza te robaczywe to raczej kiepski materiał na billboard i nie każdą firmę i rodzaj prowadzonej przez nią działalności są w stanie pozytywnie prezentować).
Jeżeli będzie to wydruk to zalaminuj ;)
Najlepiej, żeby był dobrze widoczny adres internetowy Twojej strony. To jest najważniejsze.
Nie zastanawiaj sie, jak ma wyglądac reklama bo i tak sam jej nie przygotujesz:) Zostaw to profesjonalistą:)
Zlecasz wykonanie i masz projekt i wydruk, nad projektem pracuje oprócz grafika ktoś od marketingu, także masz i łądną i SKUTECZNĄ reklamę :) Pozdrawiam serdecznie!
|
|