|
Reklama sklepu komp |
Reklama sklepu komp
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Mamy z mężem sklep komputerowy, w naszym mieście jest takich sklepów z 10, mamy lokal usytuowany na piętrze więc bazujemy na znajomych i poleceniach stałych klientów. Ogólnie to mamy renomę takich i solidnych ale nie kazdy wie jak do nas trafić. Roznosimy ulotki po blokach, sklepach-nawet na wsi,rozwieszamy ulotki na słupach reklamowych. Obsługujemy kilka firm. Firmy pozyskane sa przez kontakt bezpośredni(umawiamy się przez telefon i jedziemy na spotkanie w celu przedstawienia oferty) trudno u nas wejść do jakieś firmy bo większość dużych obsługuje wpływowa i znana u nas osoba posiadająca duzy salon komputerowy, są drodzy i nie raz niesłowni ale układy robią swoje, większośc nie ma czasu na jakieś spotkania a maili to i tak nie czytają. Do tej pory sklep zarabiał na siebie, mało ale było, ale teraz w okresie wakacyjnym jest tragedia, dokładamy już od 2 misięcy. Co doradzacie w tej sytuacji zrobić?
mam jeszcze jedno pytanie nazwa naszej firmy to dark star. czy hasło reklamowe ceny spod ciemnej gwiazdy ma sens?
he he witajcie
przed chwilką pisałem o podobnej tematyce jednej osobie:) Ale w skrócie napisze to samo. Sklep internetowy + kilka produktów na allegro po fajnych cenach + linka na tych produktach zachęcający do wejścia na waszą stronkę. Coraz więcej ludzi kupuje na necie i możecie się rozwijać też w ten sposób. A no swojej okolicy rzucił bym ino troszkę ulotek ino małego formatu (według mnie duże sie nie na dają bo od razu ludzie je wyrzucają, nawet nie wiadomo co by na niej było. A tak to ulotka formatu a6 , lotna grafika (może być z podtekstem) wtedy sie bardziej wyróżnicie od innych ulotek a was łatwiej zapamiętają. Raz na jakiś czas reklama w gazecie. To tak w skrócie i po łepkach:) Jak coś to z reklamą mogę pomóc bo sam mam firmę z tego działu
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Reklama sklepu komp": - Poszukuję: części komp/elektronika/gry komp etc. do Allegro - Poszukuję: części komp/elektronika/gry komp etc. do Allegro - reklama sklepu - Reklama sklepu - Reklama sklepu ...
• Strona 1 z 1
|
|