|
Reklama Usług, pomysły na projekt |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Mam pytanie mianowicie chodzi mi o wydrukowanie ciekawej oferty reklamowej o swojej działaności może jakieś przykładowe linki gotowych projektów , czy najlepiej robić to od podstaw samemu , może jakieś szablony do modyfikacji reklamy ??
Samemu - nie polecałbym. Chyba, że siedzisz w reklamie i PR. Szablon do reklamy brzmi tak samo jak gwóźdź do trumny. Kluczem jest stworzenie zwięzłej ofertym, gdzie klient znajdzie to, co jest dla niego najważniejsze. Musi być to ujęte w ciekawej formie. Robiłem już tego typu projekty, więc teraz też się mogę podjąć takiego zadania. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PM. Miłego dnia:)
Alienoo dzięki jednak się skusiłem i storzyłem ją sam :) także na laycie :) moge ci podesłać co splodziłem :)
To może podeślij na forum link do tego, co stworzyłeś? Myślę, że inni też chętnie obejrzą:D
dokładnie tak... wrzuć link...
koles raczej nic nie stworzyl...
Dlaczego tak uważasz? Bo nie podał linka? Może po prostu nie ma czasu...
Dokładnie kolega Maciej ma racje czasu nie mam , ale usiadłem w nocy bo pracuję i projektuje tylko w nocy , w dzień raczej czasu nie mam , za duża gama usług i w godzinę coś takie spłodziłem oto link myślę że zle to nie wygląda raczej staram się robić coś co by mi się podobało link http://img526.imageshack.us/img526/8954 ... inybv1.png
Hmm hmmm... Podoba mi się hasło Zbijamy ceny mediamarketów:)
Ale fioletowa czcionka nijak nie pasuje do żółtej... Proponuję Ci to zmienić.. A to urządzenie w prawym górnym rogu wygląda jak piekarnik:P Środkową część dałabym wyżej, bo jest taka niepotrzebna niebieska pusta przestrzeń. No i te gwiazdki, które bardziej kojarzą się z hotelem, niż z serwisem komputerowym:) Ale to tylko moje zdanie:P Zastanów się jeszcze nad jednym - czy ta ulotka jest na tyle atrakcyjna, że zapamiętają ja potencjalni klienci? Pozdrawiam ciepło!
Powiedz jaki cel ma osiągnąć ta ulotka?
Dzięki serdeczne za rady następnym razem werja będzie bardziej udoskonalona poprawiona o rady , czyli co by należało poprawić czcionka ?? nie pasuje do żółtego a ten piekarnik to z mojej strony zminimalizowana ramka. A to jak mam poprawić aby była atrakcyjna dla klientów i co poprawić aby potencjalni klienci?
Powiedz co chcesz osiągnąć tą ulotką. Ma to być akcja informacyjna, promocyjna, wizerunkowa?
Ma to być akcja informacyjna, promocyjna, wizerunkowa wszystko można powiedzieć naraz:0
Jak to mówią co jest do wszystkiego to jest do niczego :) Ale już na poważnie.
Każda reklama powinna mieć z góry określony cel. W przypadku Twojej powiedziałbym, że tym celem jest skierowanie klienta do kanału informacyjnego gdzie może dowiedzieć się więcej o ofercie firmy. Czyli do strona www lub bezpośrednio do frimy (telefon / adres by przyjść do placówki). Teraz trochę o samej ulotce: Dla czego hasło jest na dole? To spory błąd. Hasło reklamowe na ulotce pełni rolę nagłówka a ten to około 80% skuteczności każdej reklamy! Reklamy działają (a przynajmniej powinny tak działać ;)) na zasadzie modelu AIDA (skrót od słów: Attention, Interest, Desire, Action). A więc najpierw musimy skupić uwagę odbiorcy (tą role pełni nagłówek [hasło reklamowe] który u Ciebie jest mało widoczny). Następnie treść oferty powinna wywołać zainteresowanie klienta (Desire przy celu reklamy jaki wymieniłem pominiemy) i prowadzić do akcji. Czyli zamiast wypunktowywać wszystkie elementy oferty napisałbym tylko te najpopularniejsze, dodał kilka zdań o niskich cenach czy innym elemencie który wyróżnia Twoją ofertę a następnie WYRAŹNIE napisał co klient ma zorbić. Czyli w tym wypadku coś w stylu "Aby dowiedzieć się więcej wejdź na naszą stronę WWW lub zadzwoń." Możesz być pewny, że jak nie powiesz klientowi co ma zrobić z twoją reklamą to znaczna większość z nich nie zrobi nic. Pamiętaj też, że klienci kupują emocjonalnie a nie racjonalnie. Tak było, tak jest i tak będzie jeszcze, pewnie, bardzo długo. Więc może warto dodać jakieś zdanie, że np. w okresie od - do jest bardzo ciekawa promocja lub coś podobnego. To sprawi, że klient stanie się ciekawy szczegółów. Moja wersja uloti wyglądałaby więc tak (stróktura pionowa): 1. Hasło reklamowe 2. Krótki opis oferty 3. Informacja o promocji lub czymkolwiek innym co sprawi, że klient bedzie chciał sprawdzić dokładną ofertę i będzie chciał to zorbić szybko. 4. Informacje o tym co zrobić dalej (np. odwiedź stronę i adres lub zadzwoń i telefon) 5. logo i dane tele-adresowe firmy na np. czarnym tle jeśli już trzymać się tego szablonu graficznego.
właśnie... Musisz zastanowić się co jest dla Ciebie priorytetem...
|
|