Witam,
Produkuje meble na zamówienia(kuchnie, szafy, itp) Interes słabo sie kręci, prawie w ogóle nie mam zamówień. Jaka forma reklamy będzie najskuteczniejsza?
|
Reklama usług |
Reklama usług
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam,
Produkuje meble na zamówienia(kuchnie, szafy, itp) Interes słabo sie kręci, prawie w ogóle nie mam zamówień. Jaka forma reklamy będzie najskuteczniejsza?
prasa, znajomi (polecenia), ulotki w bogatych dzielnicach
Są takie miejsca, w których ogłaszają się producenci mebli, a w szczególności kuchni. Wiem, że takim miejscem jest np. targ w Będzinie, gdzie przyjeżdżają firmy z całej Polski.
działam na terenie warszawy i okolic... więc takie targi ogólnopolskie raczej odpadają, a poza tym nie robię masówki.
polecam facebook, strona internetowa firmy, ogłoszenia w lokalnych gazetach i lokalnych portalach, udział w zakupach grupowych, ulotki, targi,wystawy,(nawet jeśli nie robisz masówki to pokażesz się a klient cie znajdzie)
Witam, troszkę zbyt ogólne pytanie. A co robisz, żeby to zmienić? Jakie działania promocyjne prowadzisz? Może zacznijmy od początku. Czy klienci w obszarze Twoich działań wiedzą o Tobie? Czy posiadasz folder/katalog ze swoimi produktami w odpowiedniej formie (czyt. zachęcającej do zakupu). Nie pytam już o takie banały jak wizytówki. Czy masz stronę internetową? Jeśli tak to czy jest dużo odsłon? Jeśli tak to może oznaczać, że oferta nie jest właściwie przygotowana. Może przedstaw bliżej problem, bo jest zbyt dużo nie wiadomych.
-------------------------- Pozdrawiam Mikołaj
Czy potencjalni klienci mogą Cię znaleźć? Masz stronę internetową? Co robisz w kierunku promocji?
Proponuję stronę www + reklamę google adwords ograniczoną lokalnie
Nie robisz masówki, rozumiem, że nastawiasz się na działanie regionalne, dana dzielnica czy coś w tym stylu. Ja bym przede wszystkim postawił na gazety regionalne, w Warszawie na pewno takie wychodzą dla różnych dzielnic. Ulotki to też jest dobry plan. Ale nie takie rozdawane na ulicy. Postawiłbym na spaming ;) zostawiaj ulotki przy blokach, na wycieraczkach, w skrzynkach pocztowych. Czlowiek w domu, na spokojnie, prędzej stwierdzi, czy potrzebny mu jakiś nowy mebelek, niz gdy się spieszy do pracy.
Ulotki na pewno są dobrym chwytem marketingowym, ale tak jak poprzednik napisał - nie rozdawane na ulicy!! Ja jak dostaję ulotki to szczerze nawet ich nie czytam tylko wyrzucam od razu, ale jak mam zostawione w skrzynce pocztowej to zawsze na spokojnie w domu je przeglądam
no właśnie, większość pisze "mam sklep - jak zwiększyć sprzedaż"... może coś więcej?
Najtańsza reklama to darmowe ogłoszenia w internecie.
Zamieszczane raz w tygodniu w serwisach lokalnych z ogłoszeniami . Jest to świetna i tania reklama dla usług takich jak meble na wymiar. pozdrawima
Grupą odbiorczą autora wątku są klienci prywatni, dlatego też uważam że powinien zaopatrzyć się w ulotki i pochodzić po różnej maści osiedlach (zarówno blokowiskach jak i domków jednorodzinnych - z naciskiem na to drugie).
Jak już będzie przygotowany, to zamiast wrzucać beznamiętnie ulotki do jak największej ilości skrzynek...lepiej porozmawiać z właścicielami mieszkań/domów, a nóż się coś urodzi. Strona www to podstawa. Ludzie chcą obejrzeć przykładowe realizacje. Ewentualnie (jak nie ma strony) doinwestować w ulotkę (np. tryptyk) i wygospodarować miejsca na kilka zdjęć. Jeżeli autor nie robi masówek i korzysta z materiałów dobrej jakości to powinien się tym chwalić jak tylko i gdzie tylko się da.
Aby dotrzeć do klienta detalicznego polecam reklamę w windach. Na terenie Wrocławia zrealizujesz ją w agencji reklamowej ad box
Dla sektora usług bardzo ważny jest wizerunek, możesz pomyśleć nad marketingiem szeptanym w sieci skierowanym do odpowiedniej grupy docelowej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Reklama usług": - Reklama usług fotograficznych - reklama usług wiertniczych - Kwiaciarnia - reklama usług - Reklama Usług, pomysły na projekt - Reklama usług FOTO-VIDEO
• Strona 1 z 1
|
|