niektorzy mowia, ze pierwszy milion trzeba ukrasc, jeszcze inni, ze mozna zarobic na stronie sprzedajacej reklamy typu 'pixel'.
wiem, wiem, ze zapalencow, przed ktorymi perspektywa 'szybkiego' zarobienia miliona pln/usd jest/bylo wielu, ale nalezy zauwazyc, ze zazwyczaj ich strony sa, jakie sa. ich wyglad pozaostawia wiele do zyczenia ( brak estetyki i przejrzystosci, oblepienie linkami, dobor kolorow z kosmosu, buttony toplist itp. itd. raczej nie swiadczy o profesjonalismie uslug ), maja ceny zbyt wysokie/niskie ( brak dobrego rozeznania? ) ... imo min. to powoduje, ze nie odnosza oni sukcesu, jaki osiagnal tworca mdhp.
oto moje 'podejscie' do tego tematu, chcialbym stworzyc strone o tej wlasnie, a nie innej tematyce ( to juz bylo! ), ale z uwzglednieniem paru rzeczy:
- wygodny w obsludze skrypt, dla klienta oraz osoby prowadzacaj serwis
- automatyzacja oplat przez allpay/paypall
- przejrzysty i lekki design
- strona 'wolna' od natarczywych reklam
przy tym cena tak jak na pierwowzorze 1pln/1usd za piksel, co jest rownoznaczne z cena 100pln/100usd za blok reklamowy. nie za duzo ? wydaje mi sie, ze bylaby ona odpowiednia w stosunku do jakosci uslugi ...
teraz mam co do tego pytanie ... czy wypuscic taka strone na rynek polski, czy zagraniczny ? gdzie moglaby zyskac lepsze powodzenie ? ( hmm, zagraniczny wiaze sie oczywiscie z cena w $, czyli wiekszym zyskiem ... )
doszukalem sie do informacji nt wystawiania faktur. jak rozwiazac ten problem, gdybym 'pozostal' w polsce, co zrobic z zagranicznymi klientami ? ( w tej kwestii jestem zupelnie zielony, nawet bardziej niz zabka usmiechajaca sie do nas z szyldow pewnej sieci sklepow (: )
nie mam zarejestrowanej dzialalnosci gostodarczej ani nic w ten desen.
pytania ... jak rozwiazac ten problem, czy taki serwis mialby mozliwosc wybicia sie ( oczywiscie z zainwestowaniem w reklame, na poczatku niezbyt wielka, ale wraz ze wzrostem popularnosci wiecej moglbym na to wydac ), jaka grupa docelowa ? pl, czy eu i iiinni ?
btw. jeszcze przez glowe przewija mi sie 'sciagniecie' klientow przez wprowadzenie jakiegos 'konkursu' z cennymi nagrodami np. za najlepsza witryne or sth ... oczywiscie dopiero po uzyskaniu odpowiednich funduszy :)
pozdrawiam i czekam na opinie/porady.