|
Reklama w książce |
Reklama w książce
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Jestem w trakcie pisania książki o tematyce historycznej mojego regionu mam już prawie koniec i chce na ostatniej stronie umieścić reklamy firm z okolicy, nakład to 500-1000sztuk w zależności od zdobytych na ten cel funduszy. Jaką kwotę mogę ustalić za taka reklamę?
Wiesz ze nie jest to popularna gazeta której nie interesuja koszty produkcji gazety tylko zysk z reklam;)
Ale mysle ze fajnie by było gdyby z reklamy udało się pokryć koszta ( badz przynajmniej czesc ) zwiazane z produkcją tych książek.
Myślałem o kwocie 1000zł z jednej reklamy i max 6-8 reklam ponieważ nie chce zasmiecać książki. Zwrócił by się koszt druku i jeszcze by zostało... Tylko nie wiem czy kwota nie jest zbyt wygórowana
1000 zł bierze Panorama Firm, dzięki której znajdujesz się na rok w bardzo popularnej ksążce adresowej, do tego dają Ci wizytówkę w Sieci (a przy tym pozycjonowanie).
Właśnie przez rok. A książka jest czymś bardziej trwałym, książki teleadresowe zmieniają się co pół a książka powtałe szczególnie moja jest książka regionalna o zasięgu powiatowym więc przywiązanie ludzi jest większe.
Cena całej strony reklamy na okładce w czasopiśmie branżowym to koszt 4000 - 6000 zł. Ale firma ma wtedy wyłączność. 6-8 firm na jednej stronie, myślę, że nie wypali... Jakbyś drugą stronę okładki i przedostatnią podzieliła na pół, miałabyś 4 pola - połówki okładek, wtedy być może udałoby Ci się sprzedać je za kwotę 1000 zł, ale i tak będzie trudno.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Reklama w książce": - Zarobić na książce... - jak ewidencjonować koszty zakupu w książce - Zarobić na książce? w czasach internetu? - Mobilna reklama - przyczepy reklamowe, reklama na przyczepie - Reklama PiS
• Strona 1 z 1
|
|