|
Reklama w windach |
Reklama w windach
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcialem podrzucic pomysl, kt. jest realizowany od jakiegos czasu w moim miescie. Ktos wpadl na fajny, moim zdaniem, pomysl umieszczania reklam w windach w wiezowcach osiedli mieszkaniowych. W kazdej windzie przykrecona zostala ramka z szybka z pleksiglasu (tak to sie pisze?), a w srodku umieszczono reklamy roznych firm. Nie wiem jaki jest z tego zysk, ale nie podejrzewam zeby koszty byly wygorowane. Reklamowalo sie w ten sposo dosyc duzo firm i dosyc zroznicowanych - pizzerie, pralnie, kina, firmy pozyczkowe itp. Jedyny powazny problem jaki zauwazylem to dosyc nagminne niszczenie ramek, rysowanie pleksi, wyciaganie papieru spod pleksi itd. No ale temu niestety chyba nie da sie zaradzic. Moim zdaniem pomysl bardzo ciekawy.
Z wieżowcami i widnami w nich to jest tak:
Ja mam tylko jedno skojarzenie hooligan's everywhere Pomysł fajny ale w cywilizowanym kraju. Bo w mojej opini codziennie musiała by być nowa szyba, bo w przeciwnym razie reklama by nie była widoczna ( przypalanie szyby, rysowanie, wyrywanie ze ścianki itp...) To by była syzyfowa praca. Ja np. bym sie nie zareklamował w windzie własnie z tego powodu, reklama by była niewidoczna po 2 dniach a nie wieże że firma by zmieniała szybki co 2 dni. Lepszy pomysł to reklamy w windach ale w biurowcach, apartamentowcach, ew. szpitalach. Pozdrawiam
Witam
powiem szcerze zainteresowal mnie ten pomysl DonSebastiano sluznie stwierdzil ze zaraz by byly zamalowane ale moze sa takie szybki po ktorych sie nie da pisac z tego co sie orjentuje czlowiek juz cos takiego wymyslil czy ktos o takim czyms slyszal??
Jak najbardziej się zgadzam. Reklama w windach to świetny pomysł, a wszelkie utrudnienia można skutecznie wyeliminować. Współpracowałem z agencją reklamową ad-box i polecam ich realizacje. Ogólnie w tej agencji nie wiem w jaki sposób ale wyeliminowali kwestie zniszczeń. Mam ich tablicę u siebie w bloku i jak jest zamazana to na następny dzień już jest wyczyszczona i teraz nikt już na nią nic nie przykleja ani nic nie pisze bo chyba wiedzą, że nie ma sensu. Polecam
Mam w planach założyć DG i jedną z usług będzie właśnie reklama w windach.
1. Czy mógłby mi ktoś napisać ile płaci się grafikowi komputerowemu za projekt jednej reklamy (1 reklamę wykona chyba w 15-30 minut, ale potrzebny jest jeszcze pomysł na projekt, czy stawka 20zł netto za projekt jest dobra czy zaoferować mniej/więcej)? Oczywiście zlecenia stałe dla grafika, umowy o dzieło. 2. Przejrzałem masę stron internetowych firm sprzedających, a także produkujących takie tablice. Nie znalazłem nigdzie takich tablic jakie mnie interesują. Interesują mnie tablice o formacie A1 z szybkami pleksi i ramkami aluminiowymi. Wszędzie sprzedają ramki aluminiowe na zatrzaski, a mnie to nie interesuje, bo to wystarczy otworzyć i można wyjąć plakat, więc potrzebne są ramki nie zatrzaskowe, takie które można przykręcić śrubami do ściany windy. 3. Jak ktoś by chciał podjąć się wykonania takich ramek, to proszę o kontakt. 4. Nie byłem jeszcze w spółdzielniach mieszkaniowych i wspólnotach, więc nie wiem czy otrzymałbym zgodę na takie coś, bo przecież ściana windy będzie miała kilka dziur od śrub. Wiecie ile spółdzielnia/wspólnota może sobie zażyczyć miesięcznie za takie coś np. w 50 windach (na początku)? 5. Klienci na pewno będą, więc tym się nie muszę przejmować. 6. Dowiadywałem się w drukarni już o koszty wydruku takiej ilości plakatów. Wiem też, że tablice będą niszczone przez wandali, dlatego może ktoś wie, czy warto kupować szyby pleksi takie specjalne, co nie da się ich porysować ani podpalić, czy lepiej jak będą zniszczone te zwykłe pleksi, to wymieniać? Wszelkie rady mile widziane.
Witam,
sam biorę pod uwagę otwarcie takiej działalności dlatego też by mnie interesowało ile spółdzielnia może sobie zarzyczyć za taki najm powierzchni w windzie (chciałbym się przygotwać przed ewentualnymi rozmowami w spółdzielniach) i oczywiście jakieś info na temat tych szybek, które lepsze i jakie są koszty tego mniej więcej, no i oczywiście gdzie się najlepiej zaopatrywać. Z góry dzięki... Pozdrawiam
zapewne spółdzielnia przypomni sobie że faktycznie można z tego wyciagnąć dodatkowe pieniądze i sama zdecyduje się zainstalować taka reklamę
Byłem dzisiaj na spotkaniach w dwóch spóldzielniach i wsumie żadnych konkretów sie nie dowiedziałem, generalnie są sceptycznie do tego nasatawieni ale powiedzieli żebym złożył podanie i bedzie rozpatrywane na zebraniu zarządu, także się zobaczy...
A na ile wyceniacie dzierżawe miejsca w windzie o powierzchni 700x1000?
Odświeżam temat
1. Jaki jest koszt wyprodukowania takiej tablicy, z jakich materiałów najlepiej, i czym mocowac do ściany windy, klejem? wiadomo sruba niszczy winde. 2. Ile można zarobic na tym interesie... 3. Ile osób potrzebnych na 120 tyś mieszkanców- opłacalne? 4. No i ile życzy sobie na to spółdzielnia?, i czy nie robi problemów
Ciekawe czy to Twój pomysł ,czy naoglądałeś się programu DRAGON'S DEAN-tam bili się o udziały w tym projekcie. Mało tego kolego -ten Pan (pomysłodawca) posiadał o wiele większą wiedzę w tym temacie niż Ty.
Pierwsze posty są z 2006 więc ...
Temat jest z przed 5 lat.. A Dragons Dean od kiedy jest w TV?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|