Jakieś 5 miesięcy temu przyszedł do mnie pewien pan z zapytaniem czy nie mógłby za 100zł miesięcznie postawić u mnie na ogródku reklamy jego sklepu. Nie zgodziłem się ponieważ moja posesja znajduje się w świetnej lokalizacji przy głównej drodze w średniej wielkości mieście. Chciałem za nią od 150-200zł miesięcznie. Ok. 2 miesięcy temu postawił sobie reklamę 0.5m od mojego płotu w ten sposób, że jak ktoś inny chciałby ode mnie wynająć miejsce to wszystko zasłania. Teraz ja otwieram działalność i chciałbym się reklamować za darmo na swoim terenie, a nie płacić państwu za postawienie reklamy na ich ziemi. Problem w tym, że jego reklama znajdująca się zaraz obok mojego ogrodzenia nie pozwala mi umieścić swojej. Nie da się ani wyżej ani niżej. Jeżeli dam za nisko to zasłonią ją krzaki a zaś gdy za wysoko to nie będzie to bezpieczne. Nie wiem za bardzo co robić. Mam w ogóle coś do gadania w tej kwestii czy on mógł sobie postawić za zgodą państwa nawet wzdłuż mojego ogrodzenia na terenie państwa co chciał?. Proszę o pomoc, przesyłam obrazek poniżej.