|
Reklma mojego salonu kosmetycznego |
Reklma mojego salonu kosmetycznego
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Jak prawie w każdej dziedzinie gospodarki jest teraz zastuj. W mojej też. Prowdze salon kosmetyczny i potrzebuje zainteresowania klientów zabiegmi jakie proponuje. sęk w tym że nie wiem w czym problem. Ceny nie są wysokie posiadam duże doświadczenie salon jest w centrum miasta a jednk nie mogę się przebić. Ciągle się ucze jeżdże na szkolenia wprowadzam nowości jednak nie jast to zainteresowanie jakiego sie spodziewałam. Czy macie pomysł jak mi pomóc?
Jak duże miasto. Jaki zakres usług Pani prowadzi oraz czy posiadacie Państwo stronę internetową??
Jest Pani niemiła lub slaba w tym co Pani robi. Salon jest brzydki i/lub wyglada jakby od 20 lat nie było remontu. Cennik uslug jest tajemnica tz. cennik jest ale nie jest dostepny dla klientów no bo po co jak klient chce to sie zapyta ;). Uslugi sa nikomu niepotrzebne (albo nikt nie wie ze sa mu potrzebne) lub zbyt standartowe ;) A jak mam isc do Pani i zaoszczedzic 5żł na usludze a do Pani X chodze od 10 lat to jak Pani mysli kogo wybiore :P.
Moze nie ma profilu tz. obslugujemy wszystkich czyli tak naprawde do nikogo nie kierujemy oferty :P
Jeśli chodzi o tani sposób reklamy, to po pierwsze skupiłbym się na okolicznych mieszkańcach (jeśli jest to salon na jakimś osiedlu). Oprócz tego jakieś nietypowe działania marketingowe, pasujące właśnie do salonu kosmetycznego. Wiadomo, można robić to na własną rękę, jedna odradzałbym, bo można wywalić pieniądze w błoto. Proponowałbym zatrudnienie jakieś agencji marketingowej (jeśli ma być tania kampania, to najlepiej, żeby to była jakaś niewielka agencja), która indywidualnie podchodzi do klienta i przygotuje odpowiednią kampanię. Wiem, bo sam prowadzę taką agencję:p Polecam, bo wiem, że na początku działalności agencji kampanie są najbardziej kreatywne, bo ludzie pracujący w takich firmach są pełni pomysłów, zapaleni do pracy i całym sobą angażują się:) Widzę to po ludziach, z którymi pracuję:)
Jednak, jeśli chce Pani sama zajmować się marketingiem, to proponuję jakieś ulotki na osiedlach, billboardy raczej nieskuteczne, ale jakieś roll upy, banery, ambient... Powodzenia życzę!:)
Rekalama nic nie pomoże, jeżeli
- poziom świadczonych usług jest niski - ceny zbyt wysokie, nie mogą być zbyt niskie!!! wtedy Klient domyśli się jaki tutaj jest standard. Osobiście jeżeli chcę coś wybrać, wybieram najdroższe, jeżeli jest za drogie, schodzę nieco niżej i tak szukam - indywidualne i miłe podejście do Klienta - wystrój lokalu, sprzęt - to też ma znaczenie A na końcu dopiero reklama. Strona internetowa (zależy od miasta, jeżeli duże miasto od 200-300tyś strona będzie ok, poniżej nie), ulotki, plakaty, etc. Może impreza promocyjna, zaprosić panie z osiedla / miasta, wino, etc. Przez Panie, rozumiem - panie lubiące takie zabiegi - mogące sobie na to pozwolić (pieniądze) Klient Gwarantowany
Witaj Sylwio! Ja również mam ten sam problem. W jakim mieście pracujesz może mogłybyśmy wymienić się doświadczeniem może jakieś wspólne pomysły . Wolałabym jednak już rozmawiać poza forum. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Reklma mojego salonu kosmetycznego": - reklama salonu kosmetycznego - Sprzęt salonu kosmetycznego - UP- ZALOZENIE SALONU KOSMETYCZNEGO NA WSI...? - wspolnik do salonu fryzjersko kosmetycznego - Skuteczna reklama salonu kosmetycznego
• Strona 1 z 1
|
|