|
Rękodzieło |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Moje hobby to wyszywanie obrazów,gobelinow . Zastanawiam się czy jest zbyt na takie rzeczy i gdzie mozna je sprzedawać ? czy jest sens sprzedawac takie gobeliny ,czy traktowac to jedynie jako hobby ???
Witam
Możesz spróbować sprzedaży na stronie www etsy com Oni się specjalizują w sprzedaży rękodzieła. Pozdrawiam Marcin
Dziękuje za odpowiedz ! jestem bardzo wdzięczna za pomoc !!!
AGNIESZKA :-)
masz talent dziewczyno to go wykorzystaj na początku mogłabyś rozejrzeć sie wokół siebie i popytaj w sklepach z wyposażeni9em wnętrz lub rękodziełem czy nie mogłabyś tam ich odsprzdawać albo np wstawiać swoich prac w komis
Wylęgarnia, Pakamera, Trendymania, Decobazaar, Decotrendy, Kuferart, Prototyp - to przyszło mi na myśl w pierwszej chwili. To bardzo sprawnie działające galerie hand made, i jeżeli to co robisz jest dobre, to na pewno znajdzie nabywców :) A Etsy - tam baaaaaaaaaaaardzo trudno się przebić. Nie ze względu na poziom, tylko ze względu na ilość - codziennie dodawane są tysiące nowości z całego świata i żeby ktokolwiek obejrzał Twój profil, musisz codziennie dodawać dużo rzeczy, żeby być w miarę niedaleko w wynikach wyszukiwania.
Mysle ze ebay.co.uk. to dobry pomysl.
Myślę sobie, że masz dwie opcje:
I. Traktujesz to jako hobby i sprzedajesz po parę sztuk: znajomym, gościowi na allegro, rodzinie. Mały zysk, ale przyjemnie spędzony czas (skoro to Twoja pasja). II. Otworzenie naprawdę malutkiego sklepiku właśnie z takim rękodziełem plus dołożyć do tego jakieś ciekawe inne wytwory (ozdoby do mieszkania, origami, kartki). Mogą być to rzeczy kupione właśnie na tych aukcjach, wymienionych przez moich przedmówców, po niskiej cenie. Ciekawie by się tam prezentowało kilka antyków. Wtedy na małej powierzchni powstanie taki mały ekskluzywny salonik dla osób które cenią niepowtarzalność i np.: idą sobie na kawkę do Ciebie i kupują gobelinka oraz jakiś miły obrazek do swojej willi. W mieście średnim myślę, że się utrzymasz. Ale to jest zajęcie na całego. Prowadzenie firmy zwyczajne (rozliczanie, kupowanie, czynsze). Jeśli Cię interesuje ta opcj II to podaj więcej szczegółów: jaka wielkość miasta, kapitał początkowy itp.
Witam
Prosze serdecznie o kontakt jesli zainteresowana jest Pani sprzedaza do UK sales_buyinpoland.co.uk albo wiadomosc na priva
|
|