|
Remanent |
Remanent
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
witam ,prowadze działalność gospodarczą,prowadze ksiązke rozchodów i przychodów,zawsze robie remanent dnia 1 stycznia,czy można robic remanent innego dnia ?,np 28 grudnia zamykam sklep przeprowadzam remanent a 29 normalnie już sprzedaje i mam otwarte,mam też pytanko jak to wygląda z remamentem na żadanie?,pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Możesz robić remanent dowolnego dnia, z tym że remanent ma być sporządzony na dzień 01 stycznia.
Oznacza to tylko tyle, że: nie można prowadzić dokonywać zakupów ani sprzedaży w okresie od dnia przeprowadzenia remanentu do dnia 1 stycznia (gdy remanent został sporządzony wcześniej) lub: od dnia 1 stycznia do dnia sporządzenia remanentu (w przypadku gdy remanent sporządzamy później - np 3 stycznia)
dzięki bardzo za odpowiedz :-))
witam, mam pewnie glupie pytanie ale nie znalazlam do tej pory odpowiedzi.
dnia 31grudnia mam zrobiony remanent , i co dalej? wpisuje jego wartosc do kpir kolumna 10 z roku 2011jako ostatnia pozycje? i pozniej otwieram rowniez nowy rok taka sama pozycja? pozniej w rozliczeniu juz nie dodaje/odejmuje wartosci remanentu bo bedzie on wpisany w kpir, tak? czy w deklaracji do us (deklaracja vat7k, pit) uwzgledniam kwote z remanentu w ktorejs kolumnie? bede wdzieczna za odp, pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Remanent": - Remanent - Ryczałt- remanent - remanent początkowy - Remanent początkowy - Remanent a ryczałt
• Strona 1 z 1
|
|