|
Renta rodzinna, renta socjalna a działalność gospodarcza - strona 2 |
|
Strona główna forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
witam wszystkich ja mam takioe pytanko albowiem ja zaczynam otwierac dzialalnsc jedno osobowom moze ktos sie orietuje ile sie placi zusu
witam mam pytanie ile sie placi zusu jak ktos otwiera dzialalnosc jedno osobowom i wziol dotacjie z uzedy pracy to sa jakies znizki
Czy Polacy już całkiem stracili tę specyficzną zdolność do znajdowania niekonwencjonalnych rozwiązań problemu?
Czy tak trudno się umówić z rodzeństwem że oni przejmują rentę i Ci ją wypłacają po ciuchu? Albo zarejestrować działalność na kogoś innego?
witam serdecznie mam pytanie , pobieram rente rodzinną po zmarłym mężu , chciałabym zalożyć działalność gospodarczą , jakiej wysokości byłyby składki w Zusie ?
Napewno nie stracili tej zdolności,tylko wiesz, z rodziną to się dobrze wychodzi ale na zdjęciu :) Mało jest osób, które się na to zgodzą. Próbowałem nie raz. A jak zawiesze rente socjalną 9 przyznana na stałe) to mohge ja potem odwiesic jeśli działalnośc nie bedzie rentowna? Słyszalem od znajomemego, że wysyatrczy napisac pismo do ZUS w tej sprawie, że dochody mam wieksze i prosze o zawieszenie świadczenia a potem moge ja zwyczajnie takim samym pismem wznowic?
|
|