|
Rentgen Stomatologiczny + przychylność dentystów |
Rentgen Stomatologiczny + przychylność dentystów
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam.Od 12 lat prowadzę pracownie radiologiczną-stomatologiczną.Obecnie jestem po dużych inwestycjach z funduszy unijnych i chciałem pozyskać jeszcze większą liczbę klientów.Od samego początku istnienia firmy stosowałem różne formy reklamy od banerów,ulotek,skierowań,gazet,ulotek w gazetach itp.Ale oczywiście najbardziej skuteczną formą reklamy jak zwykle była osobista wizyta w każdym możliwym gabinecie stomatologicznym wraz z materiałami branżowymi a przy okazji ulotkami i skierowaniami.Lecz w tym konkretnym przypadku jest dość specyficzna sytuacja gdyż ja mam jakby dwie grupy klientów.Jedna to ludzie z ulicy idący do lub od dentysty a druga to sami dentyści którzy kierują tam gdzie im pasuje pacjenta na rtg.Wiadomo dobry sprzęt,super jakość ,szybkość,cena ale w to nie będę się zagłębiał bo to oczywiste. Bardziej mi zależy na pomyśle co i jak zaproponować dentystom żeby nie kierowali tu czy tam tylko konkretnie do mnie.Chodzi o to co oni z tego będą mieć ponieważ zdjęcie rtg można jakby podciągnąć pod ich usługę tylko pod innym adresem.Wiec tak naprawdę fotkę robi pacjent ale dla dentysty.Pacjenta z ulicy można przyciągnąć na rożne sposoby jakie stosuje od lat ale powtarzam -co zaproponować dentystom żeby byli bardziej skłonni posyłać do mnie powiedzmy 90% pacjentów z okolicy a nie np 50%.Bardzo dziękuje za wszelkie pomysły.Ps.Za pomysły jak skuteczniej przyciągnąć pacjenta z ulicy także będę bardzo wdzięczny.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|