|
RESTAURACJA McDonald/s |
RESTAURACJA McDonald/s
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pomysł ale bardzo kosztowny bo i sięgający nawet kwoty 5 ml zł inwestycji. Lokalizacja na restauracje znajduje się w mieście liczącym około 20 tys mieszkańców to jest jedyny minus mego planu biznesowego, najbliżej położony McDonal/s oddalony jest o 50 km we wszystkie strony. Mam upatrzone miejsce na zagospodarowanie przy trasie wojewódzkiej bardzo ruchliwej.
Polecam przed dokonywaniem takich planów zapoznać się z zasadami franchisingu McDonald's. Biorcy licencji dostają zwykle jedną z już funkcjonujących restauracji McDonald's, zaś firma sama buduje nowe restauracje w wybranych przez siebie lokalizacjach. Właścicielem restauracji i gruntu zawsze jest firma McDonald's, nigdy biorca licencji. Dla tej firmy najbardziej liczy się lokalizacja, jeżeli jest to miasto 20-tysięczne bez ważnej trasy przelotowej to nie wróżę osobiście sukcesu, ale oczywiście mogę się mylić.
Inną sprawą jest, że McDonald's wymaga ok. 1 miliona złotych środków własnych na otwarcie restauracji - nie mogą być to pieniądze pożyczone, czy dane przez "cichego" wspólnika - zwykle dokładnie sprawdzają pochodzenie gotówki.
zawsze możesz otworzyć knajpę pod nazwą "McVieśniac"
albo McDoland
1 miliona czy 500 tys ?
Chyba czytalem gdzies ze trzeba miec 500 tys lub okolo tyle pieniedzy. Jakie sa zyski roczne ? Ktos moze wie cos wiecej na temat zyskow McDonald ?
Masz na tyle silny kregoslup moralny zeby zatruwac takim jedzeniem reszte swiata?
Pytanie czy mając 1milion czy 500tyś jest sens tworzyć sobie miejsce pracy,
gdzie po otworzeniu "własnej" restauracji nie będziesz miał czasu dla siebie i bliskich, cały czas pracując. Takie pieniądze można mądrzej i efektywniej wykorzystać.
Robert masz racje, ale chyba taki jest biznes. Cos za cos, lecz moim zdaniem mozna wszystko pogodzic. Tylko trzeba chciec.
Duzo osob mowi, ze taka restauracja to pewny biznes. Bodajze masz umowe na 20 lat.
Restauracje trzeba prowadzić osobiście, jednak nie jest to raczej tak zajmujące jak piszesz. Z tego co wiem, stopa zwrotu z tego biznesu jest bardzo dobra, wielu restauratorów już po 2-3 latach bierze kolejną restaurację, a wielu ma ich kilka (według ich wypowiedzi, pieniądze mają z zysków). Gdyby było to tak zajmujące, nie mieliby czasu na zajmowanie się ich większą ilością. Sposób zarządzania restauracjami jest też znakomicie w MD rozwinięty.
Pewnie biznes jest dla restauracji.
MCD jest jedyną firmą na świecie której, żaden oddział nie upadł ponieważ jak piszecie firma ma świetną organizację i zarządzanie. Trzeba pracować ciągle przez 20lat, dla mnie dalej będzie to miejsce pracy. Jeśli rozmawiałeś z którymkolwiek z właścicieli tego typu biznesu to dobrze wiesz, że zarobki są rzędu kilku tysięcy złotych miesięcznie. Oczywiście są też właściciele mający po kilka restauracji, w każdej branży są ludzie dobrzy i bardzo dobrzy. Życzę bycia najlepszym w tym co się robi i dużych zysków:)
W nowym katalogu pomysłów na biznes FRANCHISINGu (czyli 23 strony reklam franczyzodawców) podane jest iż na inwestycje w maka potrzeba 1,2mln.
Prowadzenie jednego punktu nie może być tak bardzo pracochłonne gdyż większość franczyzobiorców ma po 2 -3 punkty (140 McDonaldy własne, 118 franczyzowych, a tylko 51 franczyzobiorców)
Podobno Magda Gessler chce otworzyc konkurencje dla Maca!
Witam serdecznie mam pytanie.
Czym się różnią dokładnie Mc licencjonowane od nielicencjonowanych. oprócz np. wyglądem.
To MC wydaje zgodę gdzie może być MC postawiony. Badają położenie inwestycje na przyszłość, liczbę mieszkańców, ich wiek, zarobki wykształcenie, przepustowość dróg, migracje. Dlatego też MC jest jedyną inwestycją, która cechuje się najniższym ryzykiem na świecie.
To sprawia, że musisz mieć minimum 1200 000 zł kasy nie w pożyczce na koncie wolnej Jak już jestem Panem Prezesem masz pecha bo będziesz uczył się od zera nawet będziesz zapierdalał z frytkami w MC który już istnieje ba aby poznać ten biznes na miotle też pojeździsz. Już mogę Tobie powiedzieć że nic nie zdziałasz z 20 000 mieszkańców nic przykro mi a jeżeli ktoś Tobie powie że da się to obejść bo fajne miejsce bajeruje Ciebie Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "RESTAURACJA McDonald/s": - McDonald - Sieci Fast-Food (Mcdonald, KFC itp) - sezon letni - PUB/restauracja - Restauracja - bar - restauracja + sts??
• Strona 1 z 1
|
|