Witam,
niedawno stałęm się właścicielem restauracji.
Boryka się ona z kilkoma problemami. Jednak mam zamiar wyprowadzić ją na prostą.
Jest ona usytuowana w 'cetrum' dzielnicy 200tys miasta. Dzielnicy z domkami jednorodzinnymi. Na przeciwko jest kościół, obok sklep spożywczy (supermarket).
Większośc dnia restauracja świeci pustkami. Na obecną chwilę nie stać mnie na zmianę aranżacji aby w ten sposób ściągnąć klientów. Ludzie przychodzą głównie napić się piwa. Mamy jednak duże, dobrze wyposażone zaplecze kuchenne.
Piszę tego posta ponieważ liczę na waszą pomoc. Na pomoc doświadczonych biznesmenów, ale i zwykłych pomysłowych ludzi.
O co was proszę?
Pomóżcie mi znaleźć dobre pomysły na rozkręcenie tego biznesu i ściągnięcie większej ilości ludzi. Ale nie tylko... Jak w inny sposób mógłbym czerpać zyski z tego lokalu? Może jakiś catering, dostawy posiłków do firm? I jak się za to zabrać. Jakiej oferty oczekują odemnie taie firmy? Może macie z tym jakieś doświadczenie?
Czekam też na więcej pomysłów.
Z góry dziękuję za wszystkie posty które wniosą coś do tematu.
EDIT:
mam jakieś możliwości na uzyskanie środków z UE (ZPORR 2.5 czy coś..) na np remont/zakup budynku w którym znajduje się restauracja? Czy też zmiane aranżacji ?