jak oceniacje jego ksiazki. bo ja przeczytalem bogatego biednego,kwadrant,i kawalek przeplywu i powiem ze sa one przereklamowane zlekka :(
to tez zalezy czego sie oczeku od tych ksiazek ... bo jesli chodzi o proces myslowy to cos w tym jest ...
|
Robert Kiyosaki |
Robert Kiyosaki
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
jak oceniacje jego ksiazki. bo ja przeczytalem bogatego biednego,kwadrant,i kawalek przeplywu i powiem ze sa one przereklamowane zlekka :(
to tez zalezy czego sie oczeku od tych ksiazek ... bo jesli chodzi o proces myslowy to cos w tym jest ...
Ja narazie przeczytałem "Bogatego i biednego ojca" i na tej podstawie mogę sie z tobą zgodzić co do przereklamowania. Zawsze dobrze przecież czyta sie książki których główny bohater z miare szybko zdobywa fortune, przykłady które są zastosowane w tej książce były dobre na tamte lata co nie ma w zupełności zastosowania w dzisiejdzych czasach.
To co można zastosować w tej książce do samego siebie to zasady psychologicznego podejścia do biznesu. Wg. mnie to książka jest na 4- a reszczte ksiązek to przeczytam tak z ciekawości i zobacze czy zmienie do tego autora zdanie pozdrawiam
Ja oceniam jego książki na 5, jednak do pierwszej części mam prawdziwy sentyment. Ona pozwoliła mi zmienić tradycyjne myślenie, za co jestem badzo wdzięczny Robertowi. Najtrudniejszy jest "Inwestycyjny poradnik", jednak z niego najwięcej się dowiedziałem.
ja proponuje książki Guy'a Kawasaki - The art of the start, bardzo ale to bardzo inspirująca ksiązka
Nie wiem co masz na myśli pisząc
Kiyosaki jest mistrzem, jeśli chodzi o bardzo przystępną prezentację tematu finansów. Czytając już szóstą z kolei książkę z serii "Bogaty ojciec, biedny ojciec" dochodzę do wniosku, że kupno tych wszystkich książek jest znakomitą inwestycją...w rozwój tzw. "Inteligencji finansowej". Polecam Tobie zapoznanie się z tym pozycjami ( o ile oczywiście interesuje Cię ta tematyka). Bardzo ważne jest aby czytać je w chronologicznie, czyli w kolejności ich wydania, dlatego, że każda kolejna książka wiąże się w pewnym stopniu z poprzednią (Kiyosaki często odwołuje się do wiedzy zawartej w poprzednich książkach). Kolejność jest następująca: Bogaty ojciec, Biedny ojciec Kwadrant przepływu pieniędzy Inwestycyjny poradnik bogatego ojca Mądre bogate dziecko Szkoła biznesu Młody bogaty rentier Przepowiednia bogatego ojca Kto zabiera Twoje pieniądze? Ucieczka z wyścigu szczurów Bogata kobieta Dlaczego chcemy, żebyś był bogaty Miłosz wan2m.blogspot.com
Zacznij od Think and Groiw Rich albo mysl i bogac sie Napoleona Hilla , na tej podstawie wyrosl bizness motywacyjny, i wielu jak robert poisze ksiazki zainspirowani przez Napoleona. To jest ok, jednak zacznij od zrodla i odkryjesz sekret suukcesu
Peter Calkapeter@gmail.com
Przeczytałem wszystkie książki, które wymieniłeś i uważam, że są one początkiem na drodze do zmian w sposobie myślenia. I moim zdaniem głównie do tego służą. Pokazują, że jest coś jeszcze, a nie tylko praca na etacie.
Jeszcze warto wspomniec o jego grze: "cashflow", dosc ciekawa, bardzo uproszczona ale nawet z takiej gry mozna sie czegos nauczyc.
Wg mnie Kiyosaki jest mistrzem jesli chodzi o przedstawianie i propagowanie "finansowej swiadomosci". I za ten wklad w edukacje bardzo go szanuje. Co do ksiazek to dopiero zaczynam czytac pierwszą, ale kolejne 5 juz czeka w kolejce :)
Czy mógł by ktoś mi przesłać na maila " Myśl i bogać się" ...?? jacek55511@o2.pl
Joe Vitale "Hipnotyczny Marketing" - jest to ksiazka,ktora w 100% moge polecic.Do Kiyosakiego dopiero sie przybieram,ale Joe ta akurat ksiazke swietnie napisal.
Vitalego polecam "Co minutę rodzi się klient"
co do bogatego i biednego ojca fajna ciekawa , kwadrant tez niezla poradnik bogatego ojca zaczolem ale nie skoncze nudzi mnie troche ogolnie spoko moge komus wyslac jak ktos chce
ps ma ktos ta jego nowa ksiazke z trampem??
Książka "zmieniająca tor myślenia" godna polecenia to: "Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie" P. Ardena :)
A ja polecam książke: Droga Toyoty
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|