witam, od jakiegoś czasu zaglądam na forum, ale tylko jako obserwator. Teraz nadarzyła się okazja, aby również zabrać głos.
Od dobrych kilku dni gryzę się z myślami i trudno mi podjąć jednoznaczną decyzję.
Dostałam propozycję wejścia do firmy, po to aby ją wspólnie rozwinąć, z założenie jej przejęcia w przyszłości. Firmę prowadzi moja mama i sama już nie wyrabia. Są możliwości rozwoju, jednak wiąże się to ze sporymi inwestycjami (ok 200-300 tys. zl). Temat rozwoju w tym kierunku trzeba w miarę szybko ruszyć, żeby wstrzelić się w niszę. Ale kasy na inwestycje narazie nie ma.
Pytanie czy podejmować ryzyko, bo wiadomo, że z pewnym ryzykiem jest to związane. Pierwsza sprawa - musiałabym zrezygnować z pracy w branży spedycyjnej (w tym kierunku się kształciłam), w której mam małe doświadczenie więc o ewentualnym powrocie do branży chyba nie ma co myśleć. Druga rzecz - czy rodzinny interes to dobry pomysł. Mam trochę wątpliwość, widzę dobre i złe strony. Ciągle zastanawiam się nad tym pomysłem i w zasadzie popadam ze skrajności w skrajność - raz myślę, że absolutnie, nie, a za kilka godzin myślę, że kto nie ryzykuje ten nie jedzie i że to dobry pomysł na rozwój.
Jestem ciekawa co Wy o tym myślicie.