|
Rozdawanie ulotek i plakatowanie |
Rozdawanie ulotek i plakatowanie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Myśle nad biznes, chodzi o rozdawanie ulotek i rozklejanie plakatów na słupach do tego przeznaczonych. Mieszkam w dużym mieście na śląsku, obok znajduje się też pare miast. Plakatami mógłbym zająć się sam. Z tego co widze za 250 plakatów bierze się obecnie ok 200 zł. Do ulotek znalazłbym pare pewnych osób. Co o tym sądzicie? Czy taka firma ma szanse przynosić dochody? Ile trzeba zainwestować na początek?
Inwestować pewnie niewiele.... trochę czasu i dużo chęci powinno wystarczyć na początek w tej branży......
Tylko druga sprawa to klienci........ Pamiętaj że każdy biznes jest dobry jeżeli są klienci
Jestem z Bielska-Białej i sam dziś rozniosłem 500 ulotek by reklamować swoją firmę a przyznam że jest to męczące chodzenie po blokach i wrzucanie ulotek od klatki do klatki schodowej. Zastanawia mnie ile wogóle biorą takie firmy roznoszące ulotki interesowałoby mnie także naklejanie na słupach w jaki sposób to się wkleja widziałem raz jak jakimś klejem i wałkiem były rozlepiane takie plakaty nie wiem z jakiej gramatury papieru są wykonane takie plakaty ale chętnie bym zlecił jakiejś firmie takie plakaty.
Na tym nic nie zarobisz. A to z tego powodu, że słupy plakatowe w każdym mieście są w zarządzaniu konkretnych firm i to one biorąc opłatę od klienta za możliwość ekspozycji plakatu na słupie mają już w cenie jego tam umieszczenie. No chyba, ze dogadasz się z taką firma i będziesz jako jej podwykonawca to robił. A na dziko nie radzę plakatować bo to najłatwiejszy cel i zarobek dla straży miejskich - ściganie tych co na lewo plakatują. Straż idzie do podmiotu z reklamy, a ten podmiot podaje im ciebie jako odpowiedzialnego za to i już cie mają jak na widelcu do mandatu.
A jak rozróżnic słup należący do kogoś?? Bo w moim mieście jest ich sporo i tylko na jednym pisało że należy do jakieś firmy.
To zadzwoń do tej firmy i zapytaj o to. Zapewne zarządzają wszystkimi słupami. Może na innych to trochę się zatarło ale powinno być widoczne ogólnie bo to dla ich jest forma reklamy. W każdym razie chyba nie wierzysz, że ktoś postawi takie slupy ( to nie są aż takie małe koszty!!!) i za darmo każdemu pozwoli się reklamować ? Tak to ci tylko w erze dopasują ;-). A jeśli rzeczywiście będą za darmo to napisz jaka to miejscowość. Chętnie skorzystam z takiego darmowego miejsca na reklamę.
Prosze bardzo: Katowice:)
Rozklejałem ostatnio 500 plakatów i jak już wspominałem tylko na jednym pisało że należy do jakiegoś ośrodka, więc odpuściłem go. Reszte rozklejiłem bez problemu
No z tym mnie zaskoczyłeś. Sprawdzę to bardzo szybko bo codziennie bywam w Katowicach. Ale na podstawie informacji netowych masz rację. To kolejny dowód, ze to forum jest dobre i można tu znalejść prawdziwe perełki- informacje.
Jeżeli potrzebujesz człowieka do plakatowania to jestem jak najbardziej chętny:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rozdawanie ulotek i plakatowanie": - rozdawanie ulotek - Pozwolenie na rozdawanie ulotek - Rozdawanie ulotek w centrum Warszawy. - Rozdawanie ulotek - targi branżowe - Firma reklamowa - plakatowanie słupów
• Strona 1 z 1
|
|