Piszą tu o rozlewniach i szukaniu kogoś kto opracuje recepture podobną czy też prawie taką samą.
A po co się męczyć ja wpadłem na coś innego.
Iść do marketu kupić z promocji napoje w tych dużych pięcio litrowych butelkach słodkie gazowane lub niegazowane u mnie taka butla kosztuje 1,70 gr, słodnie i gazowane, kupić też markowe napoje gazowane i rozrobić je na przykład w 3/4 z wodą.
Na przykład coca-cola czy sprite, mirinda i temu podobne są tak mocno słodnie i gazowane że nikt się nie zorientuje że je z wodą z mieszałem.... receptura?
A kto mi co zażuci w końcu będzie inna jedynie troszke mniej słodka a i tak dobra no i tańsza.
Litr napoju, odlewam 1/4 butelki i dolewam wody razy 4 i w ten sposób zyskuje kolejny litr odlany z czterech butelek oryginalnych który to zyskany kolejny litr można ponownie rozlać odlewając od niego 1/4 litra napoju i dolewając do niego wody itp.
Tylko nie orientuje się za bardzo gdzie butelki zamówić, czy w jakichś hurtowniach czy u producenta, gdzie będzie taniej i łatwiej je zorganizować no i etykietki na butelki tu też bym musiał nad tym pomyśleć gdzie je wyprodukować.
A później pozostanie już dystrybucja wody która za pewne też prosta nie będzie.
Ja kiedy kupuje sobie ten napój słodki gazowany w pięcio litrowej butelce to nalewam nie całe 3/4 szklanki tego napoju a nawet mniej i dolewam wody a mimo tego jest tak słodkie że się tym napije a dzięki temu zyskuje robiąc w ten sposób blisko drugą połowe tego samego napoju tylko tyle że troszke mniej słodkiego ale też sytego.
Szukac i męczyć się całą wieczność aby coś wymyślić a i tak głowa pęknie i się nie wymyśli a wiec po co się męczyc trzeba spróbować zarobić na czymś co już jest.