|
Rozlewnia wody? - strona 2 |
Rozlewnia wody?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Znam producenta wód który sie opoera tylko na wynikach z Sanepidu. i rozlewa tą wode i nie ma z tym problemów
Rozumiem, więc jak to jest z badaniami? Sanepid wystarczy czy potrzebne są inne (kosztowne)?
kosztowne czyli??? ale tak szczerze to chyba prawie kazda woda sie nadaje jesli przejdzie przez te filtry wszystkie
Jak Cię stać to wystarczy Sanepid.
Ale chyba nie myślisz, że zrobisz badanie za 100zł raz na rok czy kwartał :) W zależności od ilości może to być nawet raz a nawet kilka razy dziennie. Duże firmy mają swoje laboratoria.
za 3000zł zrobie??
Też się przyłącze do tematu, jak wygląda pobieranie takiej wody np źródlanej?? rozumiem że trzeba robić jakiś odwiert do źródła podziemnego tak? Gdzie mogę dokonać szczegółowych badań próbki wody? i nie sądzę żeby od razu trzeba wydawać kilka milionów euro na taką firemkę. Przecież nie rozmawiamy tutaj o zaczęciu interesu od razu z grubej rury heh, małymi kroczkami, a tak poważnie to właśnie jakie są koszty: napełniarki(rozlewaczki), maszyny do etykiet i zakręcarki, chodzi mi o butelki typu pet, bo ze szkłem jest chyba więcej zabawy ponieważ trzeba ja odpowiednio myć. Oczywiście pytam o używane i na początek z niższej półki urządzenia.
Witam. Ronniec w sprawie maszyn zapraszam na priv.
W zależności od rodzaju wody, mogą być badania nawet co 12h, koszt 1-go badania to ok. 50zł w Sanepidzie. Czyli łatwo policzyć, że przy pracy 3 zmianowej będzie ok. 3kzł. Na 1-ym Pecie zarobisz od 5 do 50 gr. Ile więc tej wody musisz wyprodukować, by się opłacało na same badania?
A marketing, obsługa, konserwacja (1l farby do urządzeń wodnych to ok. 2000zł, wszystkie urządzenia muszą mieć odpowiedni atest )? W tej branży nie ma czegoś takiego jak nie z dużej rury.
Koszta uruchomienia takiej małej rozlewni nie sa aż tak potężne w miliony euro.Mając ok.1,5ml zlotówek można coś małego juz zacząć rozkręcać.Ale 1,5 ml.to też są znaczne pieniądze.Szukam udziałowca z kwotą 700 tyś zł.Mam rozlewnie do kupienia tylko brakuje mi kapitału.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rozlewnia wody? - strona 2": - rozlewnia wody niegazowanej - Rozlewnia wody Mineralnej - rozlewnia wody mineralnej i smakowej - Filtr do wody czy dystrybutor wody? - co lepiej kupić? - ROZLEWNIA PERFUM
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|