|
Rozliczenie dotacji z pup |
Rozliczenie dotacji z pup
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
mam pytanie do szanownych panstwa odnosnie środkówz pup na otwarcie dział.gosp. Dofinansowanie to wynosi ok.16tyś przynajmniej w małopolsce i musi bys przedstawione fakturami nadana kwote. A jak wygląda sprawa jeżeli ja przeznacze całą tą kwote i dołoże ze swoich środków bo chcę kupic maszynę za ok.50 tyś jak wygląda sprawa rozliczenia tego . Bo wiadomo ż faktura będzie na kwotę 50 tyś.Proszę o pomoc
Dokładnie tak samo.
tzn. przedstawiam fakturke na 50 tyś. i jest wporzadku, przynajmniej tak to zrozumiałem? dziekuje
Rozliczenie, rozliczeniem - pytanie czy UP nie zakwestionuje takiego wkładu własnego - przewyższającego 2x kwotę dotacji;
własne doświadczenie wskazuje, iż wkład własny przechodzi jeśli jest na poziomie około 30-40% wnioskowanej kwoty - a takich wniosków sporządziłem już setki
No to mnie rozbawiłeś.
:-)
Widzę, że Was to śmieszy. A kolega może mieć rację. W pupach pracują **** i jak im się nie podoba to taka kwota wkładu własnego może im bardzo przeszkadzać.
witam, zakupiłem wszystko co miałem, minęły 2 miesiące od prowadzenia, i chce sie rozliczyć z pup.
proszę mi powiedzieć jak sie to rozlicza? co mam zrobić? proszę o szybką odpowiedz
Po pierwsze najlepiej skontaktować się ze swoim Opiekunem Umowy. W Warszawie należało przedstawić oryginalne faktury ze sklepu, wystawione nie później niż do 30 dni od dnia podpisania Umowy (bodajże musi być też xero tych faktur) na zakupione rzeczy u swojego Opiekuna Umowy - on podbija pieczątkę "Za zgodność...", odpowiada na zadane pytania i .. to wszystko, bez strachu.
PROSZĘ PAMIETAĆ, ŻE W POSZCZEGÓLNYCH WOJEWÓDZTWACH NALEŻY POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z OKREŚLONYM REGULAMINEM PUP. NAJLEPIEJ DZWONIĆ DO LUDZI, KTORZY TAM PRACUJĄ W DOTACJACH, BO NIEDOTRZYMANIE WARUNKÓW NIE JEST MIŁĄ RZECZĄ.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rozliczenie dotacji z pup": - ROZLICZENIE DOTACJI Z UE - Rozliczenie Dotacji z US - Rozliczenie dotacji - Rozliczenie dotacji - Rozliczenie dotacji z UE 6.2
• Strona 1 z 1
|
|