Witam,
Faktury które przedstawie PUP będe miał wystawione netto.
Proszę mi powiedzieć co w takim razie z podatkiem? Rozumiem, że to jest na mojej głowie.
Jak to wygląda?
|
Rozliczenie z PUP |
Rozliczenie z PUP
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam,
Faktury które przedstawie PUP będe miał wystawione netto. Proszę mi powiedzieć co w takim razie z podatkiem? Rozumiem, że to jest na mojej głowie. Jak to wygląda?
Bardzo bym prosił o odpowiedź bo mam podobny problem. Pozdrawiam
Nie bardzo rozumiem co oznacza dla Ciebie że będziesz miał faktury wystawione netto. W czym dokładnie jest ten problem z Urzędem Pracy?
Ardeum.pl - Agencja Marketingowa
PUP-om jeszcze się w głowach nie poprzewracało żeby rozliczać dotacje w kwocie netto. Zrefundują Ci całość włącznie z podatkiem.
Pewnie do tego zmierza pytanie :)
Chodzi mi o to, że mam rachunek na towar powiedzmy na 1000 zł tylko, że to nie jest faktura vat bo sprzedawca nie był płatnikiem Vat, będzie z tym jakiś problem ? bo słyszałem, że Vat będę musiał dopłacić... Pozdrawiam dzięki za pomoc.
Jak nie jest płatnikiem VAT to szczerze wątpię abyś dostał fakturę :) Może chodzi Ci po prostu o rachunek?
Nie słyszałem jeszcze aby było możliwe i wykonalne "dopłacanie" podatku VAT :) Z tego co kojarzę to we wniosku musiałeś ująć sprzęt jaki chcesz kupić oraz jego cenę, która teraz będzie porównywana z tym co się w nim znalazło oraz wszystkich dokumentach potwierdzających zakup jakie otrzymasz od sprzedawców. Jeśli będzie ok to nie będzie problemu. Chociaż ekspertem w tych sprawach nie jestem. Może dotacje_brzeg masz inną opinię? Ardeum.pl - Agencja Marketingowa
Dzięki Ardeum za szybką odpowiedź, oczywiście chodzi o rachunek, mam bodajże trzy rachunki(sprzedawca nie był płatnikiem vat) oczywiście jest na nich potwierdzenie zapłaty i teraz czytam i czytam forum i trochę się zmartwiłem... ale chyba nie będzie z tym problemu ? Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rozliczenie z PUP": - rozliczenie VAT-u - ROZLICZENIE PIT - rozliczenie z us - Rozliczenie podatkowe - rozliczenie podatku
• Strona 1 z 1
|
|