Głównym miejscem prowadzenia przez mnie działalności gospodarczej jest miejscowość podlegająca pod inny Urząd Skarbowy niż ten któremu podlegam ze względu na miejsce zamieszkania.
We wniosku o wpis do ewidencji podałam adres głównego miejsca prowadzenia działalności (miejsce gdzie będę wykonywać usługi) zaś adres siedziby firmy, miejsce przechowywania dokumentacji oraz adres korespondencyjny podałam swoje miejsce zamieszkania. Podatek dochodowy odprowadzam w urzędzie skarbowym właściwym ze wzgl. na miejsce zamieszkania, VAT będę odprowadzać w urzędzie skarbowym właściwym ze względu na prowadzenie działalności. NIP 1 już nie składam - zrobił to za mnie urząd miejski a co z VAT-R? Czy do nowego Urzędu Skarbowego składam tylko VAT-R? (i w jakim czasie - czy w ciągu 7 dni od rozpoczęcia działalności czy też w jakimś innym terminie ) czy "swój" urząd skarbowy informuję jakoś, że VAT płacę w innym mieście? I jeszcze jedno pytanie - zgłoszenie VAT-r chcę wysłać pocztą, jakie dokumenty powinnam dołączyć oprócz potwierdzenia wpłaty 170 zł i czy te dokumenty mogą być tylko skserowane?