no tak jesli firma zajmujaca sie tym zleca je roznosiciela.aoni biora 5 grWojciechH napisał(a):We Wrocławiu stawka za sztukę to 2 gr ;-)
|
Roznoszenie ulotek - strona 2 |
Roznoszenie ulotek
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
no tak jesli firma zajmujaca sie tym zleca je roznosiciela.aoni biora 5 gr
2 grosze to daje firma ludzia ktorzy roznosza a sami zarabiaja 3 gr
ok
Witam!
Kto bierze 2 gr we Wrocławiu jeśli można wiedzieć??
a w Wawie w ogole nie ma stawek za sztuki tylko sa stawki za godzine :)
Z czego mi wiadomo to firma zatrudniaja osoby do roznoszenie ulotek,jest pod wykonawca wiekszej firmy ktora zajmuje sie roznoszeniem na terenie np. calego woj.pomorskiego.Ja osobiscie roznosze ulotki w jednej takiej firmie,w woj.pomorskim.
Cala firma ma swoja centrale chyba w Koninie,a do nas trafiaja ulotki,i pieniadze od osoby zajmujacej sie naszym rejonem(miastem).Musze powiedziec ze interes jest bardzo oplacalany pod warunkiem,ze sie troche pochodzi i poszuka(ewentualnie zostawi jakies namiary).O tyle ze firmy takie nie ubiegaja sie juz o klientow bo to co maja,jest dla nich wystarczajace.Ja osobiscie co tydz. roznosze INTERMARCHE,MEDIA EXPERT,ABC ilosc tych ulotek to suma rzedu 1,5-4 tys.(a placone mam ok.3gr/szt)I trzeba te ulotki jeszcze pogumkowac!!!Wszelkie materialy dostarcza mi firma :gumki,zszywki,zszywacz itp.Szerze mowiac jak mialem wolne potrafilem wyszukac wiecej osob prywatnych czy tez firm ktore mi zlecaly takie roznoszenie.Raz w ciagu godz.zarobilem 100pln!.Lecz teraz z powodu ze takich firm jest malo(u mnie w miescie 2na 40tys.miasto),firmy zlecaja to poczcie. *** Jesli popelnilem jakis blad,prosze mnie poprawic!!!*** ~~~POZDRAWIAM~~~
Witam !
Siedze w tym biznesie od 6lat. I wiem jak jest przybliżyć moge sytuacjie małopolski. Jestem podwykonawcą i zajmuje sie dawaniem ulotek ludzią do roznoszenia. Jakie ilość Moge przybliżyć tak.Miasto jest podzielone na rewiry po ok 2 tys Lokali każdy. za ulotke płace 2,5gr/szt wychodzi 25zł tys a w przeliczeniu na rewir to 50zł . Ponieważ jest podwykonawcą dużej firmy na codzień mam : Media Markt , Carofour, Biedronke (kiedyś Leader Price - przejeło go TESCO ) PSB Mrówka , i dużo innych. Posiadam też uprawnienia z KCR i przejołem na terenie tarnowa uprawnienia do roznoszenia ulotek do skyrznek. Odciązyłem listnoszów , stawke mam taką samą też 2,5 gr/szt. Opisać to można ze na dany rewir w mies srednio przychodzi ok 25-35 tys pomnożyć to razy 25zł i tyle moj pracownik ma na mies. Chyba nie wychodza tak źle na takiej pracy. Kwestia szukania zleceń sam szukam firm prywatnych ( np :FIRMA "PERS" ) czy inne duże agencjie reklamowe np : KAR . Brałem też udział w akcjiach roznoszenia Ksiażek telefonicznych do mieszkanców lub na adres do frim wtedy stawka rośne. nawet do 1zł/szt. Temat jest bardzo szeroki więc wszystkiego napisać sie nie da. UWAGA : Masz firme w małopolsce chcesz sie zareklamować NAPISZ DO MNIE NA PRV dogadamy sie napewno .. Pozdrawiam! M.Radaszkiewicz
Co to jest KCR?
KCR - Krakowskie Centrum Reklamy pełna nazwa to KCRP -''- pocztowej .
Kolego ale przeciez jak współpracujesz z jakoś firmą i nawiązujesz współpracę z innymi firmami albo pozyskujesz sam klijentów to jak złpią Cie na tym wiesz ile kary możesz zapłacić ;)?
Kary raczej nie zapłaci. Takiej firmie na reke ze ma podwykonawce i nie musi sama pilnowac ludzi, rekrutowac. A zapewne szukali wlasnie firm juz dzialajacych co samo z siebie oznacza ze juz mial umowy z innymi firmami. Jednak jesli wkladalby do skrzynek ulotki ktorych nie dostal od poczty to wtedy moze zaplacic kare.
a to nie mozna wrzucic ulotki do skrzynki na listy poczta ma na to jakis monopol czy jak??
To kolega nie słyszał o monopolu na skrzynki?
Do euro skrzynek każdy może mieć dostęp ale do hermesów kluczyki ma tylko poczta. A pisałem o tym że jesli jestes podwykonawcą dla poczty w roznoszeniu ulotek to jest to zakazane (wkladanie ulotek pozyskanych przez siebie). Kara to chyba 100tys o ile dobrze widzialem.
Sprostowanie : do tego co napisałem.
Ulotki do skrzynek są wkładane tylko i wyłącznie te które zostały zlecone przez Poczte.Inne sa na wycieraczke lub w zależnośći od spółdzielni do skrzynek zbiorczych na parterach budynków.Moj zleceniodawca też w umowach nie ogranicza mnie że mam współpracować tylko z nim.Wiec ja problemów nie mam a od niego samego mam duże zyski wiec nie musze kombinować na lewo ..Pozdrawiam !
Ja chciałem pociągnąć wątek monopolu na skrzynki pocztowe.
Mianowicie sam roznoszę ulotki (swoje usługi reklamuje człowiek, którego wynajmuję) i on roznosi ulotki w "domkach", czyli jednorodzinne domy. Tam skrzynkę na listy wiesza każdy sobie sam i wrzucić do niej ulotkę można nie otwierając skrzynki (tak robią tez listonosze, którzy nie mają do nich kluczyków). Czy to oznacza, że nie będę miał żadnych problemów, bo skrzynka nie należy do Poczty, tak? Dodam, że nie roznoszę ulotek w żadnych blokach czy wieżowcach. Tylko w domkach, gdzie każdy sam sobie zakłada skrzynkę na listy.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|