Witam,
Otwieram działalność 1 maja lub 1 czerwca sklep PC, nie biorę żadnych dotacji ani pożyczek.
Od czego mam zacząć? Musze pisać jakiś specjalny biznes plany?
|
Rozpoczęcie działalnosci, bez dotacji itp. |
Rozpoczęcie działalnosci, bez dotacji itp.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam,
Otwieram działalność 1 maja lub 1 czerwca sklep PC, nie biorę żadnych dotacji ani pożyczek. Od czego mam zacząć? Musze pisać jakiś specjalny biznes plany?
a do czego ci ten biznesplan potrzebny skoro nie potrzebujesz zadnych dotacji? No chyba ze dla wlasnej wiadomosci i realizowania planow na papierze
Biznesplan powinien być w każdej firmie.
Zależy o co pytasz...
Biznes plan bede pisał tak czy inaczej, ale czy on mi będzie gdzieś potrzebny? musi być jakoś specjalnie napisany?
Od czego zacząć? Co załatwiać najpierw? REGON? czy sprawy w urzędzie skarbowym? itd. nie chcę już na dzień dobry popełnić gdzieś błędu dla tego chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji :)
Ja bym zaczął od początku, czyli od zgromadzenia informacji jak się własną DG prowadzi. A najlepiej od lektury tego tematu:
jak-zalozyc-firme-vt75.html
zbankrutujesz stary ;] sklep z komputerami juz sie nie opłaca otwierać 10 lat temu byś kokosy zarobił a teraz nic ;]
Potwierdzam, bo miałem 10 lat temu. Obecnie bym się nie zdecydował na taki sklep nawet przy moim doświadczeniu. A co dopiero będąc początkującym i nie potrafiąc znaleźć informacji na temat rejestracji DG. Jaką gotówką dysponujesz ?
A Ty ledwie zacząłeś pisać na tym forum, a już jesteś pogardliwy i pouczający !!! Wolnego, mamy na to sposoby !!!
Jedno jest pewne. Autor postu jest nieprzygotowany na rozpoczęcie DG skoro nie ma podstawowej wiedzy na ten temat. Dla niego samego dobrze by było, żeby chociaż miał wiedzę na temat tego co chce sprzedawać i jak się sprzedaje. Inaczej padnie zanim na dobre się rozkręci.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rozpoczęcie działalnosci, bez dotacji itp.": - sprzedaż sprzętu kupionego z dotacji UP na rozpoczęcie DG.. - 100 tys. na rozpoczęcie działalności - Rozpoczęcie działalnosci - Rozpoczęcie działalności - Rozpoczęcie działalności
• Strona 1 z 1
|
|