Firmy MLM mnożą się jak grzyby po deszczu.
Zastanawia mnie jedno. Jak wygląda rozwijanie takiej firmy, ale nie od strony dystrybutora który werbuje kolejnych dystrybutorów, tylko od strony producenta produktu lub usługi który tak chce sprzedawać swój produkt.
Myślę, że to może po rozwinięciu się być niezłym pomysłem, z tego względu, że praktycznie nie musimy martwić się o marketing zrobią to za nas ludzie, o dystrybucję też się nie martwimy też zrobią to za nas.
Czy ktoś ma doświadczenie w tej materii? Jak trudno zorganizować firmę na tym polu, jakie są największe przeszkody?
Przyznam, że w 99% spotykałem się z jakimś badziewiem w MLM (kosmetyki, jakieś soczki itd) ale ostatnio ktoś zaproponował mi fajny produkt i nawet go kupiłem (właściwie to usługę), było to w atrakcyjnej cenie więc skorzystałem bo coś takiego potrzebowałem.
Ale do rzeczy, co sądzicie o własnej firmie MLM, myślę, że znalezienie osób na początek które chciałyby być na szczycie to nie problem...
Może ktoś ma już doświadczenia od strony właściciela marki mlm a nie dystrybutora?
Przypuszczam że sporym problemem może być cała logistyka tysięcy małych wypłat miesięcznie dla całej drabinki ludzi...