Witam...
Mój tata prowadzi od ponad 20 lat tą samą firmę, a mianowicie sklep spożywczo, przemysłowo, alkoholowy (samoobsługowy). Firma nie jest mala, ma już wyrobioną renomę, wielu klientów i przynosi całkiem niezłe dochody. Chciałbym pomóc w rozwoju jej, stąd nam pare pytań i pomysłów:
-> Jakie produkty mogę jeszcze podpisać pod firmę?? (chodzi o konkrety)
-> Czy opłaca się bawić w sprzedarz przez internet??
-> Myślałem o złożeniu oferty zaopatrzenia takich instytucji jak domy weselne, szkoły itp łącznie z dowozem, ale jak wiadomo trzeba będzie spuścić z ceny przy większych ilościach. W gre wchodzi także zużycie samochodu, więc czy to będzie opłacalne??
-> Można też zainteresować się reklamą na samochodzie (Mercedes Sprinter 308D, spore auto i tygodniowo robi się nim dużo kilometrów), bądź przed sklepem (ulotki, plakaty: pizzeri, barów, klubów, firm których mamy produkty itp). Nasuwają się teraz dwa pytania ile można na tym zarobić miesięcznie i gdzie szukać firm chcących mieć u nas reklamę oczywiście poza pizzeriami i barami, bo tam to ja mogę podjechać??
-> A może dorzucić do asortymentu "atrakcje" typu kolektura lotto, automaty z zabawkami i tym podobne??
Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania, ocenę wyżej wymienionych pkt i o kolejne pomysły. Ja sam jestem studentem informatyki na 3 roku. Może da się to jakoś powiązać z instniejącą działalnością w takim sensie że doda się pare usług, które firma będzie świadczyć.
Pozdrawiam :)