Kupowałem w pewnym markecie odkurzacz Panasonica, więc to jest markowa firma.
Promocja 99 zł.
Sprzęt jest coraz tańszy.
Na odkurzacz mam dwa lata gwarancji.
W życiu bym nie kupił coś bez gwarancji z tej palety.
|
RTV/AGD Palety nowy sposób - strona 2 |
RTV/AGD Palety nowy sposób
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Kupowałem w pewnym markecie odkurzacz Panasonica, więc to jest markowa firma.
Promocja 99 zł. Sprzęt jest coraz tańszy. Na odkurzacz mam dwa lata gwarancji. W życiu bym nie kupił coś bez gwarancji z tej palety.
WITAM
Jestem zainteresowany tym tematem związanym z tymi paletami RTV I AGD i chciałbym go troszeczke poszerzyć. A więc ja postanowiłem zająć sie sprzedażą takiego sprzętu, a jak go będę sprzedawał? ...Hmmm. Mam zamiar handlować na rynkach codziennie rozstawiając swój namiot, oraz na allegro, a z czasem chciałbym odtworzyć komis. Mało tego wiem, że na samym sprzęcie sie nie dorobię, a na allegro jest duża konkurencja. Postanowiłem, że na rynkach, targach bede sprzedawał również akcesoria samochodowe na które mam dojscie brać po hurtowej cenie, oraz wszelkiego rodzaju hemie sprowadzaną z niemiec min. proszki do prania, płyny itd itp, no i jeszcze mam dojście do używanej i nowej odzieży. W chwili obecnej czekam na dotacje na rozpoczecie działalności gospodarczej. Pozdrawiam Ps, może juz ktoś w tym siedzi lub prowadzi taki handel chciałbym żeby wyraził swoja opinie na ten temat.
Jeśli jest Ci potrzebny towar AGD/RTV lub Niemiecka Chemia dzwoń pod 889 852 341 :)
jaką firme najlepiej założyć jezeli chciałbym sprzedawać sprzet z palet z niemiec oraz z wystawek, zatrudniał bym oprócz tego jeszcze jedną osobe.
nie znam sie za bardzo na tym jaka byla by najlepsza dzialalność i sposób rozliczania, myslalem tak o firmie jednoosobowej i rozliczaniu sie przez karte.. pozdrawiam
To zależy jak, gdzie chcesz to sprzedawać i w jakich ilościach. Jeżeli będzie to firma jedno osobowa proponowałbym wejść na ryczałt tylko wtedy bedą mniejsze możliwości. Jeżeli bedziesz chciał wejść na vat wtedy trzeba by było troszeczke tą swoją działalność poszerzyć i rozwinąć żeby mieć lepsze zyski bo inaczej koszty prowadzenia takiej działalności cie zjedzą.
Pozdrawiam
no myslalem o otworzeniu sklepiku
miasteczko okolo 10tys mieszkancow czyli firma jednoosobowa i rozliczanie przez ryczłt. - a ile on by w tej sytuacji wynosil jak juz pisalem zatrudnial bym jeszcze tylko jedną osobe
Witam, ja sie zajmuje częsciami z rtvagd, co robicie z tymi sprzętami z palet co się okazują nie do naprawy, bo bym był zainteresowany ich zakupem na części, po rozsądnej cenie oczywiście. Tez myślałem o takich paletach bo naprawa różnych sprzetów do dla mnie nie jest wielki problem ale zniecheca mnie to że taka paleta to totalny totolotek.
Mam podobny pomysł i kieruje pytanie jaka forma podatkowa jest najodpowiedniejsza do prowadzenia sprzedazy sprzetu z palet towar A i B, chemia z niemiec, moze tez ciuchy oraz do tego jakies małe usługi jak ksero moze tusze do drukarek allegro oczywiscie tez wchodzi w gre
Uwaga!!! Chciałbym wszystkich zainetesowanych przestrzec przed zakupem palet agd , ten sprzęt za który słono zapłacicie to jedna kupa złomu, za która w niemczech trzeba by wnieść opłatę recyklingową, więc większość cwaniaków z polski kupuje to za grosze i wciska kit naiwnym że na tym dobrze zarobią, stek bzdur i kłamstw, sprzet jest w wiekszosci przypadków uszkodzony tak że nie da go sie już naprawić w dodatku to są tanie marketówki made in china do których na bank nie dostaniecie części zamiennych,a ich cena w markecie to pare euro, u nas także w marketach można kupić taki nowy sprzęt za parę groszy, ci którzy rozpisują się o tym jak zarobili na tym sprzecie to własnie importerzy którzy zwietrzyli nowy przekręt na którym można dobrze zarobić zanim nasze prawo zabroni takich praktyk, po kredycie argeńtynskim i innymi legalnymi oszustwami przyszedł teraz czas na palety AGD/RTV, skoro to taki złoty interes to dlaczego importer sam tego nie sprzeda ,oczywiscie wcisnie wam kit ze on zajmuje sie hurtem i nie ma na to czasu i środków, i chce wam dać mozliwość zarobienia na tym kroci, oszuka was jednym słowem bo na tym sprzęcie NIE DA SIĘ ZAROBIĆ, NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ tego wam życzę , dla wszystkich naiwnych co chca sprawdzić to na własnej skórze życze POWODZENIA, STRACICIE TYLKO CZAS I PIENIĄDZE ale może nauczycie sie czegos na przyszłość. Pozdrawiam.
Jestem pewny że mój post zaleje lawina odpowiedzi jak to mocno sie mylę, ale nie dajcie się zwieść będę to wypowiedzi ludzi dla których ten tekst jest antyreklamą świetnego nieuczciwego interesu. Jeśli jednak ten tekst uratuje choć jedna osobę przed stratą swoich pieniędzy będę bardzo ustatysfakcjonowany.
Jest dokładnie tak, dziś byłem obejrzeć taką palete, to są śmieci, sądze że jak sie komuś zwróci koszt zakupu to będzie udana inwestycja.
Witam wszystkich.Bardzo zaciekawił mnie temat tych palet!!
Jestem właścicielem sklepu meblowego ,który prosperuje od wielu lat w mieście 30 tyś ludności. Przy sklepie posiadam halę o powierzchni około 500m2,do zagospodarowania od zaraz. Myślę że rtv i agd przy meblach to może być niezły temat:-) Jestem otwarty na wszelkie propozycje!! Można też sprubować sprzedaży hurtowej. Zainteresowanych proszę kontakt pod nr tel 068-4593859 pon-pt 9-17 Pozdrawiam
Czy ktoś kiedys kupował palety A i B, jaki jest procent uszkodzeń i czy są tam markowe sprzęty czy tylko śmieci. GG 6631472
Witam. Jak nie dawno kupiłem po jednej takiej palecie u 3 różnych polskich hurtowników. Wygląda to tak, że sprzętu jest mało około 30 max 40 rzeczy , na 100% jest to towar sortowany około 15% z tego to nowe ale nic nie warte rzeczy np: karty do gry, pokrowce na starsze modele telefonów, zasilacze itp. Najważniejsze to to że towar na tych paletach przy dobrych wiatrach jest wart ceny takiej palety czyli 3000 lub 3500 zależy to od "hurtownika" (czytaj detalisty) na Allegro jest kilku takich niby hurtowników. Chcesz zarobić na paletach to omijaj szerokim łukiem pośredników, kupując od nich gwarantuję że nie zarobisz jeśli w ogóle wyjdziesz na zero. Taki naród niektórzy mówią " był czas przywyknąć"
Philips / Logitech / Iventum / Tefal / SITECOM
625 € / 2 palety ![]() Link do oferty: http://retourware24.pl/oferta,produkt,848 Minimalne zamówienie: 2 palety Dostępna ilość: do wyczerpania zapasów 90 % w oryginalnych opakowaniach. (A - Ware, towar dostępny w: Niemczech, czas dostawy: brak informacji)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "RTV/AGD Palety nowy sposób - strona 2": - Palety AGD/RTV/ZABAWKI retury, nowy sprzęt Wielka Brytania - Nowy sposób na myjnie samochodowe - Nowy sposób zarabiania w internecie ! - Nowy sposób komunikacji / rekl;amy - Dobry, NOWY, legalny oraz 150% pewny sposob na zarabianie!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|