|
RTV i AGD z Niemiec?? - strona 2 |
RTV i AGD z Niemiec??Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
i wiekszosc juz sprzedlem, z 60 sztuk boomboxow 2 sztuki byly tylko uszkodzone reszta 100% ok bez zadnych problemów...
Pomysł ze sprowadzaniem takich palet z Niemiec do Polski wydaje się być dochodowym interesem. Tylko, że nie mam pojęcia jak to jest z tym towarem,bo jedni na tym forum piszą , że większość żeczy jest chociaż w niewielkim stopniu uszkodzona, a tu np. niejaki
Bossard pisze że ,, i wiekszosc juz sprzedlem, z 60 sztuk boomboxow 2 sztuki byly tylko uszkodzone reszta 100% ok bez zadnych problemów... '' To ja już nie wiem kto tu mówi prawde.A moze to jest kwestia szczęścia i akurat Bossard je miał. Co o tym myślicie?
To jest szczęście i źródło z którego się bierze.
Może być paleta ze sprzętem sprawnym za ładną kasę ale może być taka że tylko zwrócisz koszty. Nikt Ci nie da sprawdzić sprzętu co jest w środku, możesz najwyżej wybrać paletę.
wiadomo ze nie jest łatwo... ryzyko jest wielkie ale kto nie ryzykuje ten nie ma ;) proste. kilka tysiecy zł drogą nie chodzi... musisz mieć pewne źródło i wyczuć sprzedawcę... czy wciska ci złom czy sprzedaje ci dobry towar...
Witam wszystkich w swoim debiucie na forum hehe. Powiem tak akurat jak ja tam pojechałem to w zasadzie nic nie było. Tzn. były palety ze sprzętem rtv-agd, ale goście którzy je kupili nie byli zadowoleni. Większość sprzętu to było agd (czajniki, mikrofale czasem jakiś odkurzacz, piecyki i inne pierdoluty) w większości firmy clatronic czyli nie za ciekawie. W pudełka po odkurzaczach popakowane czajniki, wentylatory i inne śmieci. Jak się trafiła mikrofala to uszkodzona. Rtv w ogóle nie było w zasadzie na takiej palecie. W momencie jak zobaczyłem co goście trafili na tych paletach to zezygnowałem. Na hali "luzem" leżało rtv. Dvd w zasadzie większość z defektem, albo bez divixa. Boomboxów troche było ja wziąlem jednego i działa (thomson). Telewizory stare typy i drogie. Lodówki sasunga fajne, ale z bardzo widocznymi uszkodzeniami w transporcie prawdopodobnie i też nie tanie. Jak było coś fajnego to przebrane jak pieron (np. telefony bezprzewodowe kilkadziesiąt kompletów, ale w każdym brakowało klapek na baterie). Nie wiem może pojechałem nie w czas bo aurat mieli się przenosić do nowej hali. Nawet miałem chęć pojechać tam jeszcze raz, ale jak pani zaprosiła mnie na sobotę to się rozmyśliłem, bo pewnie zastał bym to samo - tylko ochłapy. No a w ogóle to ja jechałem bo miała być dostawa dvd i telewizorów, ale na miejscu okazało się że tir nie dojechał hehe, ale na poniedziałek na bank będzie. No to ja jej mówię, żeby mi zostawiła paletę dvd, a ona że już są sprzedane - dziękuję. Ogólnie trzeba mieć farta i na pewno nie brać tam co popadnie bo 70% się po prostu nie opłaca. No i trzeba wiedzieć też co opłaca się ewentualnie naprawić bo większość tam jest zdefektowana. No to tyle pozdrawiam :cool:
panowie
nie obrazcie się ale to co powiem na pewno nie wszystkim sie spodoba bo łatwiej jest gadac o dobrych interesach niz je robić macie zródło towaru(jedno ) i nie macie wiecej kontaktów znacie cene u niemców 300 euro i cene w Polsce 1300-1500 koszt transportu nawet własnym samochodem dostawczym (paliwo) np z Poznania ok 200zł to chyba rachunek jest prostywyjdzie na jedno jasli nie dołozycie bo cena 1500 to jak pamiętam siedlce a transpotr z siedlec to ok 500zł (koszt paliwa) nie licząc kosztów któe wezmie przewożnik gdyby wynająć jesli na kosztach zakupu wyjdzecia na 0 to ryzyko kupna tu jest mniejsze bo przynajmniej obejzycie juz otwarta paletę bo na misjscu sprzedaja na sztuki i eraz spróbujcie zrobic im konkurencje jak wasze koszty zakupu bedą takie jak ich koszty sprzedazy wyjda na swoje ci którzy kupia 20 palet i przewioza swoim transportem reszta moze sobie pogadac o biznesie podejzewam ze zaden z was nigdy nie robił zadnych interesów wiec doradzam rozwagę z Niemcami jest tak samo jak z ruskimi tylko inny jesyk jezdiłem po uzywane solaria do Glinde wysyłałem fax ,robiłem zamówienie ,przyjezdzam na miejsce a tm towar sprzedany (ale stoi jescze) a oni mi mówia ze jak juz przyjechałem 1200 km zwawy to moga mi sprzedac ale drozeju to niech sie bujają kupiłem od nich chyba 10 soloraiów a oni mi taki numer? traz jescze po kilku latach przysułają co jakis czas reklamówke jak ktos mieszka przy granicy to moze sobie jezdci na weekendy handlowac u nich na flohmarkach ida ciuchy,buty ,szkło popytajcie na innych forach co jescze idzie mnejsze ryzyko a mozliwa wieksza kasa albo dogadac sie z kims kto wozi i macie towar na miejscu dac ogłoszenie na allegro i jak bedzie kupiec ,wtedy do goscia u którego lezy towar i sprzedajecie zero ryzyka ale i wcale nie mniejsza kasa bo nie ponosciee ryzyka ze kupicie tani złom a zawsze cos moze zostac niesprzedane bo chłam zycze powodzenia w biznesach ale doradzm rozwagę acha ale do chandlu na alegro radze przygotowac sie pod względem skarbowym podobno zaczna trzepać a allegro ma szystkie tranzakcjea archiwum ja przeoczycie tesz szczegół w kalkulacji to nie tylko nie bedzie biznasu ale dochodzenie karno -skarbowe
towar nawet ten malo ciekawy mozna opchnac w latwy sposob dla handlazy na rynku. Podchodzisz do takiego typa co handluje rtv i agd (jest takich paru a ceny u nich niewiele mniejsze niz w sklepie) i skladasz mu oferte ze mozesz mu sprzedac np. 20 czajnikow elektrycznych po hurtowej cenie (czyli np. 20zl wiecej niz zaplaciles). Na rynku taki sprzet jeszcze dobrej firmy pojdzie jak woda wiec napewno ktos to od ciebie kupi. Moze kokosow nie zarobisz ale pozbedziesz sie badziewia i zwrot kosztow bedziesz mial.
jasne mozna sprzedac stary złom w hurcie 20 zł drozej niz sie zapłaciło
jak nowe czjniki nosza przy stadionie 10 lecoa po 20 zł to musisz szukać naprawde kretyna zeby w hurcie kupił zło drozej niz nowe w detalu powodzenia w iteresach i przestań sie wcinac z takimi radami mega lol
a ja jestem z kołobrzegu i u nas nie ma na rynku zółtków sprzedajacych wszystko po zanizonych cenach, ja ci napisalem jak sytuacja wyglada u mnie.
A tak wogole to nie wymysly tylko ja tak zrobilem jak mialem okazje zakupu duzej ilosci sprzetu AGD przy likwidacji hurtowni. Ty posty czytasz a ja pieniadze licze. MEGA LOL
qsiex
to ty kup cała palete (albo dwie ) czajników po 20 zł i licz kase jak czajnik jest w detalu po 20 zł to po ile musi być w hurcie? po co kupowac złom jak masz nowe moze dlatego ta hurtownia z której kupowałeś splajtowała bo miała takie pojęcie o interesach jak ty zawsze trafi sie jakis pacan co kupi cegłe lub kolumne zygmunta
czajniki to przyklad a chodzi mi ogolnie o AGD i RTV. Wszystko co sie na to sklada mozna kupic na rynku a dopuki cena w hurtowni jest nizsza od ceny na rynku to da sie na tym zarobic mniej wiecej w taki sposob jak napisalem poprzednio.
ale musisz wiedziec ze hurtownie tez swoje zarabiaja - cena hurtowa hurtowej nie równa...
to zrobiłes odkrycie
ze towar w hurtowni jes ttańszy niz na rynku to moze teraz chcesz juz zamówic palete czajników znam producenta moze ci sprzedac w hurcie po 15 zł jak weżnmiesz cała paletę i to nowe z gwarancja albo telewizory plazma po cenie takiej jak bys musiał zapłacić w Chinach a tu juz po cle i transporcie moze i ja cos przytne na tym biznesie ? chociaz ze 100 dolarów na trasakcji wartej ze 200 000 dolców mogłbys 100 odpalic jak chcesz namiary to prosze centum chinskie wolka kosowska i ju jest tam drugie kóre wietnamce otwotzyły bierz jkase i dalej jazda tylko nie pisz ze do starych czajników dołozysz 20 zł i jescze ci sie sprzedadza po prostu mysl co piszesz
panowie dajcie spokoj starym czajnikom, na nich bizesu sie nie zrobi....
rozpoznanie rynku i wejscie ze swoim produktem to lata praktyki i musisz miec wyczucie ze by nie zostac z towarem... bo go pozniej przeciez nie zjesz :) a za magazyn placic tzreba - nie mowic juz o zamrozonej gotówce...
popieram kolowawa. Na tych paletach nie da się zrobić żadnego interesu. Ta na moje oko goście, którzy je kupili za 300 euro powinni się cieszyć jak sprzedadzą to wszystko za 1200 zł. Tam na prawdę było tylko agd i to firm które chodzą w hipermarketach po 20 zł z gwarancją. Natomiast było parę rzeczy luzem w ciekawych cenach i zarazem firmowych, ale wszystko strasznie przebrane
Przeczytaj również posty podobne do tematu "RTV i AGD z Niemiec?? - strona 2": - Wysyłka PACZKI z Niemiec do Niemiec z polskim adresem nadawc - RTV/AGD z Niemiec - agd rtv z niemiec - FV z Niemiec - do Niemiec
|
|