|
RTV i AGD z Niemiec?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. Mam pytanie a być mże i jakiś mały pomysł na biznes a mianowicie: chodzi mi o sprowadzanie sprzetów RTV i AGD z Niemiec z końcówek z supermarketów. Podobno jest to na paletach (około 1200pln) pakowane i podobno około 30% ma jakieś usterki. Słyszałem że gdzieś w Polsce też są takie magazyny tylko chyba sporo droższe(około 1900 za palete). Proszę wszystich którzy mieli jakąś styczność z tym a być może ktoś tym się zajmuje o jakieś konkrtetne informacje i o wyrażenie swojej opinini czy ten pomysł ma jakąś przyszłość? Dodam że posiadam własny lokal (miasto około 120000 mieszk.) i jeszcze czegoś takiego tu niema. Z góry dzięki
tez o tym mysle, zeby sie w to bawic... znam nawet kontakt :)
Fakt jest taki, ze ja mieszkam ok. 130 km od tej miejscowosci w Niemczech. Jakbys mial ochote, to mozemy sie "zlozyc" na jedna palete i zobaczymy co to jest. Sprzet uszkodzony od razu pojdzie na smietnik, podzielimy sie tym o zostanie. Oczywiscie rownomiernie co do wartosci :) Pozdro Napisz jak Ci pasuje
moj znajmomy kupil w niemczech TV z wystawek 18 sztuk po 40 zl za kazdy, wynajal busa i pojechal je sprzedac do rumunii. Na granicy zazadali od niego 1700 euro za clo, wiec to mu sie kompletnie nie oplacalo. musial wszsytkie TV sprzedac przed granica rumunska po 10 euro za sztuke zeby miec kase na powrot. od taka anegdota
pozdrawiam
ale ja myslalem o sprzedazy tego w Polsce. W Szczcecinie, np na giełdzie "samochodowej":)
Podoba mi się ten pomysł... moze potrzebujecie 3 osoby do spółki? :mrgreen: Jeśli chodzi o sprzedaż to ja bym tego w Szczecinie nie sprzedawał, jak juz to wywoziłbym to na wschód bardziej :grin: Najlepiej to chyba na aukcjach internetowych (mam już doświadczenie w takiej sprzedaży).
Pozdrawiam!
A dlaczego w Szczecinie bys tym nie handlował? Fakt faktem do granicy blisko, ale w Polsce jest takie przekonanie, ze w Niemczech jest duuuzo drozej. Mi by sie to opłacało, bo mam blisko i dużych nakładów nie musiałbym ponosic w zwiazku z transportem.
A Ty masz jakis transport? Bo u mnie w okolicy to sobie wołają 1.5 za kilometr (zdzierstwo, ale kazdy chce zarobic). Jak chcesz, to mozemy we 2 wejsc w spolke, bo jak na razie innej propzycji od nikogo nie dostalem Na warunkach potawionych powyzej. Co Ty na to? Zadzwon do mnie to sie dogadamy 0889-587-672 omowimy szczegoly itp. Z kad dokladnie jestes i ile masz kilosow do Szczecina? :?:
Zyczę wam powodzenia w tym biznesie gdyż myślę że będzie to trudne do osiągnięcia. Widziałem ten sprzet, ceny są korzystne ale nabywcy na te urządzenia nie będzie a przynajmniej na dużą część tego sprzętu AGD.Wg mnie towar ten jest niechodliwy dlatego niemcy go zwracają, przejrzyjcie dokładnie te palety jaki tam jest sprzęt, u mnie na targowiskach jest tego w bród, ten sam sprzęt jak oferowany na paletach i nikt tego nie kupuje, ale, co kraj to obyczaj.
Może i masz rację, wiesz to zależy jeszcze od tego, co się na tych paletach w ogóle znajduje. Jak ja tam dzwoniłem, to "szefowa" powiedziała mi iż towar jest mieszany, RTV i AGD, na palecie może się znaleźć wszystko.
Może i racja, że nikt tego nie kupi bo to są zwroty... hmmm sam bym tekiego czegoś nie kupił :lol: Może orientujesz się, na czym w takim razie możnaby było zarobić handlując czymś z Polski w Niemczech? Pozdrawiam Adam.
odpiszę ci na priv.
mam pewien projekt do zrealizowania ale potrzebne są jakieś kontakty w Niemczech bez tego nie sprzedaż tam niczego nawet za 1 euro, chyba że na flomarku
Na allegro są takie palety wpiszcie w "szukam" rtv z niemiec
Zgadza się. Na allegro są takie palety z Niemiec za 1250 zł. To jest całkiem dobra oferta,żeby tylko jeszcze chcieli wysyłać do Polski np. kurierem. Bo tak jak dla mnie mieszkańca województwa kujawsko pomorskiego do Greifswald (tam właśnie sprzedają te palety) jest troche daleko. Ale może kiedyś ktoś tam wpadnie na taki pomysł,tylko że z drugiej strony to nie jest też jakaś mała żecz,taka paleta swoje waży nie mówiąc już o miejscu jakie zajmuje, na allegro pisze że ma ona ok. 2 metry.
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 9:07 pm ] A nie wiecie może jak przedstawia się sprawa ze sprowadzaniem np. używanych laptopów, telefonów, czy radii samochodowych. Podobno opłaca się nawet kupić nowy telefon w jakimkolwiek niemieckim sklepie i sprzedać go potem w Polsce,podobno mozna na tym trochę zarobić. Może ktoś ma jakieś namiary lub może zajmuje się już czymś takim. Mój numer gg to 6645797. Za wszelkie informacje dędę bardzo wdzięczny.
Witaj "interprojekt" o spółce to myślę że dobry pomysł ale teraz już sam niewiem po przeczytaniu ty wszystkich wypowiedzi. Czy ty już zzrezygnowałeś z tego interesu ? co o tym myśleć ? doradzcie coś
Panowie, szkoda czasu na ten "biznes" Sprzęt jest przez pracowników w Niemczech tak przetrzepany, że kupujecie paletę wyłącznie zdechłego sprzętu do naprawy. Delikatne rysy, brakujące drobne elemenciki to mit, kit i cwaniactwo. Na pocieszenie wrzucą dwa dobre czajniczki elektryczne i toster.
Nie polecam !!!
Zeby poznać ceny sprzętu w niemczech wejdz na niemieckie e-bay tam jest wszystko. Nowe i urzywane. Np. mp3 nowe są o jakieś 30% tańsze niż w polsce. Ale wiesz jak jest zwieziesz cos w miesiąc tego nie sprzedasz a póżniej ceny zaczną się zrównywać.
Witam
Jestem ze Szczecina, szukam chętnego do wyjazdu do Greisfwald po palety i sprzęt na sztuki. Chodzi o podział kosztów transportu, bo nie dysponuje własnym autem dostawczym.
|
|