|
Ryby akwariowe |
Ryby akwariowe
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chcę otworzyć działalność polegającą na hodowli nie spotykanych rybek akwariowych, rozmnażaniu rzadkich gatunków. Wiem że takie coś pochłonie nawet lata zanim stanie się zyskowne, ale na bieżąco będę chciał stawiać akwaria i oferować ich obsługę w firmach instytucjach na podstawie jakiś aonamentów itp. Czy ktoś ma w tym doświadczenie w obsłudze takich firm? w samej hodowli mam duże doświadczenie. Ryby hoduję od kilku lat z wieloma sukcesami. Może jakieś wskazówki jak zdobyć klientów na co uważać, i cokolwiek do powiedzenia w tym temacie?
Myśli kierują się w stronę filmów, w których prezesi firm osiadają jakoweś akwaria... Z pewnością swoją ofertę powinieneś skierować do firm, instytucji. Choć może i jakiś nowobogacki hciałby posiadać takowe, ale już niekoniecznie chciałby zajmować się ich pielęgnacją, co jest przecież casochłonne i nie takie znowu proste, zwłaszcza przy dużych akwariach.
MOja znajoma ma hurtownię żywych zwierzaczków w Lublinie, w tym rybek akwariorych. I tych właśnie schodzi jej najwięcej. MOże i Ty mógłbyś rozpocząć od tego swój biznes? Jednak Malbork, jako siedzibę takiej firmy, to ja bym osobiście odradzał. Zdecydowanie 3miasto, w Malborku może jakaś filia. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|