Opodatkowanie dzialalnosci w formie ryczltu
Czy mozna prowadzic Podatkowa ksiazke przychodow i rozchodow przy takiej formie opodatkowania ??
Czy istnieje tez mozliwosc "wrzucania w koszty "" ??
|
Ryczalt |
Ryczalt
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy mozna prowadzic Podatkowa ksiazke przychodow i rozchodow przy takiej formie opodatkowania ?? Czy istnieje tez mozliwosc "wrzucania w koszty "" ??
Prosze o pomoc
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Czy mozna prowadzic Podatkowa ksiazke przychodow i rozchodow przy takiej formie opodatkowania ?? Czy istnieje tez mozliwosc "wrzucania w koszty "" ??[/quote] Ryczałt-podatek płacimy od przychodu nie uwzględniamy kosztów Dla celów podatkowych prowadzimy ewidencję sprzedaży Książka przychodów i rozchodów służy do ewidencji zdarzeń gospodarczych jeśli podatnik wybrał zasady ogólne.Przy zasadach ogólnych uwzględniamy koszty a podatek płacimy od dochodu
Nie można, to dwie różne sprawy
Chce założyć firmę ogólnobudowlaną jednoosobowa. W 2011 roku od marca do sierpnia pracowałem w pewnej firmie na stanowisku pracownik budowlany. W 2012roku chce właśnie założyć firmę i jednym z moich kontrahentow bedzie ta ow firma. Ona bedzie mi zlecac robote ktora ja musze wykonac jako tzw podwykonawca.Czy w tej sytuacji moge byc ryczaltowcem?
Czy moge byc na ryczalcie gdy w roku 2011 pracowalem jako budowlaniec ogolny a teraz w 2012 chce zalozyc firme byc na ryczalcie lecz zakres mojej firmy ma byc wylacznie ukladanie plytek glazury i wszystko co z nia zwiazane, bo rozumiem ze zakres mojej dzialalnosci nie moze byc szerszy pod wzgledem malowanie szpachlowanie itp wtedy nie moge byc na ryczalcie .
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ryczalt": - VAT czy ryczalt? - Pytanie o ryczalt - JAKI RYCZALT - ryczalt - kasa - vat - ryczalt a import z uk
• Strona 1 z 1
|
|