|
Rynek Chiński |
Rynek Chiński
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Mam do zainwestowania 50 tys PLN i okres ok 9 miesiecy na sensowna inwestycje tej kwoty. Znajomy z jednego z domów maklerskich przestrzegal mnie przed kupowaniem czegokolwiek w tej chwili na polskiej gieldzie - podobno przyszly rok moze byc malo optymistyczny dla inwestorow. Polecal mi zakup Pioneera Dochodu i Wzrostu Rynku Chińskiego. Co sądzicie na ten temat? Notowania z 6 miesiecy (odkad weszli na gielde) +10%. Bez rewelacji biorąc pod uwagę stosunkowo duzy procent akcji w portfelu ale podobno prognozy optymistyczne. Prosze o opinie.
Moze pora przestac sluchac sie kolegi:). To ze zarobil 10% w 6 miesiecy nie znaczy ze zarobi kolejne 10% w ciagu 6 nastepnych. Nawet jesli tak bedzie to czy 10 % przez 6 miesiecy to duza kwota?( minus oplaty itd itp ). Ja zarobilem przez dwa dni na strzelcu ponad 12% i smiem twierdzic ze gielda w przyszlym roku da niezle zarobic. Pewnie ze nie wszytko wzrosnie ale jest kilka spolek ktore maja potencjal na duuuuzo wiecej niz 10% przez pol roku:).
A moze zamiast wkładać w fundusz to samemu zaineresować się akcjami z rynków azjatyckich. Próbował ktoś? Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Ja zainwestowalem w Bank of Communications oraz China Life Insurance. Wyniki maja oszalamiajace:
http://www.cortalconsors.de/euroWebDe/- ... Chart=true Oczywiscie kiedys pojda te spolki ostro w dol, ale mam nadzieje, ze uda mi sie ten moment "przewidziec" :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rynek Chiński": - BAR CHINSKI - BAR CHINSKI - JĘZYK CHIŃSKI - Bar chiński China in Box - Kupiłem Chiński telefon
• Strona 1 z 1
|
|