|
Rzeczy na Allegro |
Rzeczy na Allegro
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie. Skad ludzie biara te rzeczy na Allegro. Sa duzo tansze niz w sklepie i czesto nietypowe. Chcialbym rozpoczac sprzedaz na Allegro ale nie mam pojecia gdzie kupowac. Chodzi mi najbardziej o odziez, obuwie. Moze ktos ma jakies zrodla ktore moze zdradzic. Moze byc inna branza niz odziez.
Posiadam sprzęt komputerowy tańszy niż na allegro. Jak chcesz to napisz cestro@wp.pl
Mi się wydaje że stąd kupują http://www.ebay.de/ ale to w większych ilościach żeby się zwróciło za transport do polski.
wątpię że z ebay lub innych podobnych e-aukcji , teraz polskie ceny są często niższe niż lub taka sama cena, po prostu ludzie dotarli do hurtowni skąd biorą dany produkt, nie muszą być to polskie hurtownie, chodzi o to że taka jak osoby z ebay alibaba allegro czy jakie tam są te strony zaopatrują sie u jednych dostawców tzn może nie u tych samych ale zapewne między "allegrowiczami" a producentami jest mało pośredników , dla tego ceny są niskie, trudno żeby ci ktoś powiedział np: adres hurtowni gdzie możesz dostać np: telefony taniej niż na allegro, tylko od razu wyjedzie z tekstem
"Posiadam sprzęt komputerowy tańszy niż na allegro. Jak chcesz to napisz cestro@wp.pl" takim jak ten , czyli zaoferuje sie jako pośrednik :) w sumie każdy chce zarobić prawda? :)
jak "chinszczyzna" to tylko stad: http://www.made-in-china.com/ (serwis nie jest trudny ogolnie, wystarczy sie zarejestrowac no i znac co nieco angielski - w razie problemow --- > http://www.google.com)
co wy wiece o allegro ja mimo ze sam tam niechandluje wiem poprostu trza mieć dostęp do produktu naj(od producenta lub bardzo odbrego hurtownika im więcej bierzesz tym lepsze ceny a na allegro to są juz cienkie teraz maże konkurecja ludzie kupują tam z platórm biznesowych z chin imporują produkuja a niektórzy np w niemczech jest hurtownia z np kartami dobra zeby przezyć na allegro podobno trza mieć super ceny i wielka sprzedaż na wejsciu
Czlowieku, radze ci wrocic do szkoly podstawowej i nauczyc sie prawidlowej pisowni bo takie zwroty ja "trza" to uzywa sie przy zniwach. Chociaz i tam juz jest wyczuwalny jezyk czysto polski. Jestes dla mnie poprostu debilem w pelnym tego slowa znaczeniu a zajmujesz stanowisko w takiej sprawie jak handel.
Wydaje mi się, że szkopuł polega na braku posiadania lokalu itp... tak jak na pierwszym lepszym bazarze - taniej niż w sklepie czasami bardzo tanio! Druga sprawa, że jest masa młodych ludzi, którzy lecą na minimalnych marżach...
!!!!OMG!!! zacytuję ci może Rycha Peje "znasz mnie lepiej nisz ja siebie ... nie pozwól by twa wyobraźnie mogła cię oszukać !!!!
co ty wiesz o języku w biznesie i języku biznesowym to w sprawie handlu widzę ze jesteś profesjonalistą i polonistą i biznesmen handlowcem jak się patrzy i przy okazji dzieckiem neo (nie słyszałeś ze wtrącanie słów niezgodnych z kanonem działa mobilizująco na słuchacza i osób czytających ono ich pobudza do działanie a słowa ze wsi rodem znakomicie się do tego nadają mieszczuchu . nie oceniaj nikogo po jednym poście w Polsce jest wolność słowa i wyrażania opinii ale ty chyba żyjesz w średniowieczu z internetem i nowomową pracowałeś chociaż chwilę w handlu wiec mnie nie pouczaj fachowcem nie jesteś ty mnie chcesz wracać do szkoły a powiedz kto poważny pyta "gdzie ludzie kupują " jeśli ktoś ci sie przyzna ryzykuje tym ze ktoś go wygryzie z rynku myśl co piszesz bo takie pytanie to ma dziecko z podstawówki który myśli ze jak kupi coś za 2zł i sprzeda na allegro za 2.05 to zarobi na tym krocie żyjemy w Polsce i ty może masz pojęcie o pisowni prawidłowej polszczyzny a na tym widzę twoje argumenty i umiejętności się kończą jak coś chcesz znaleźć zapytaj pana googla on zna odpowiedz na wszystkie pytania WTF and IFyou
No musze powtorzyc sie. Jestes prostakiem. Zwyklym prostakiem. Tak sie sklada ze pracuje w firmie gdzie zarabiam bardzo dobrze ale zastanawial mnie zawsze fakt skad sie biara rzeczy na allegro po tak niskich cenach. Sam mam duzo czasu i bym mogl sie tym zajac. A ty prostaku wiecej nie pisz bo sie kompromitujesz. Jeszcze jedno - slowo NISZ pisze sie NIŻ.
może i tak ale ty jesteś mieszczuchem i po prostu lalusiem
jakbyś znał prawo polskie prostaku to jeszcze raz ci powtarzam to jest publiczne forum na którym jest swoboda wyznawania swoich myśli i itd poczytaj see niby taki światowy teraz myślę ze ty szukasz porostu osoby do konfliktu pracujesz w firmie co z tego co to znaczy dużo zarabiasz ale w fachowcem w handlu nie jesteś miałem racje slowo NISZ pisze sie NIŻ. a tą metaforą to skąd wziąłeś co to ma znaczyć i kto tu jest prostakiem a jak chcesz mieć swoje forum to sobie zrób a nie na publicznym uciszaj kogoś bo koleś złe trafiłeś nie ze mną te numery ja ci dalej mówię na FORUM MAMY NOWE DZIECKO NEO
Odkładając te dziecinne dyskusje na bok... mam pytanie właśnie odnośnie sprzedaży na allegro...
a mianowicie jak to się ma do podatku i działalności gospodarczej? czy trzeba to zarejestrować jako działalność gospodarczą? jeśli tak to prosiłbym o jakieś informacje na ten temat (oraz jak to zrobić ew. ) z góry dziękuję za odpowiedź OFFTOP Możecie sobie mówić że jestem jakimś "NOOBem" lub "Mieszczuchem" albo nawet "Dzieckiem NEO" może i jestem nowy w te klocki, ale po to tu jestem żeby się czegoś nauczyć nie? jak zauważyłem Polskie prawo nie jest zbyt przyjazne dla "niezaznajomionych" :)
wdług polskiego prawa żeby w sposób ciągły handlować w sieci powieś mieć założoną działalność gospodarczą ( albo prowadzić działalność) wg allegro super sprzedawcą możesz zostać po przekroczeniu przez 3 kolejne miesiące magicznej granicy obrotu 1000zł
i według niektórych właśnie ta granica oznacza to czy musisz mieć DG. ale w świetle prawa każdy poradzący ciągły zarobkowy handel powinien mieć DG z drugiej jednak strony patrząc np jesli coś sprzedajesz to powiłeś dawać gwarancje na niektóre przedmioty a to możesz tylko obejść mając DG jesli chcesz na serio handlować powiłeś mieć DG przy zabawiać z allegro krótkotrwałych nie ( sprzedajesz swoje rzeczy ewentualnie znajomych aha
Sprawa wygląda tak że mam po prostu znajomego od którego dostaję sprzęt bez faktury, (ale z gwarancją) taniej niż normalnie, i z tego co mi mówił to nie mogę przekroczyć obrotu 10tyś. miesięcznie bo mnie zacznie fiskus ścigać.
ja słyszałem ze za ponad 1000 zł w kilku kolejnych m-cach już fiskus ścigą a co to za towar musiałbyś mieć wiele kont na alllegro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Rzeczy na Allegro": - Kradzione rzeczy na Allegro? - Sprzedaż na allegro rzeczy wirtualnych ??? - Sprzedaż cudzych rzeczy na Allegro - Sprzedaż dziwnych rzeczy na allegro - Handel na allegro, odnawianie rzeczy?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|