|
Sala weselna- podpowiedzi, sugestie |
Sala weselna- podpowiedzi, sugestie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
Autor
Wiadomość
Witam Wszytskich, moja imię to Tereska, mam 21 lat i dostałam propozycję zostania wspólnikiem planowanego Domu Weselnego.Jestem równocześnie studentką trzeciego i zarazem ostatniego roku turystyki i rekreacji więc tym bardziej oferta pracy jest w moich kategoriach zainteresowania.W przyszłości chciałabym się "obracać"właśnie w takim biznesie. Mój problem polega na tym iż... moim 'wspólnikiem' miałby być mój Wujek,bardzo oddany pracy i sumienny właściciel wyciągu i pracownik prywatnej firmy i pomimo tego chciałby jeszcze zająć się właśnie salą weselną.Budynek jak i sala w nim jako tako już stoją, jeśli bym się zdecydowała na współpracę należałoby zająć się wykończeniem sali,wyposażeniem wszytskich pomieszczeń i rzecz najważniejsza-wystrój. Myśle że z tym bym sobie poradziła bo to byłoby moim obowiązkiem w tej współpracy.Natomiast wspomniany problem to kuchnia i jej lokalizacja bo znajdowałaby się niestety na parterze a sala na pierwszym piętrze i nie ma bezpośredniego przejścia między tymi pomieszczeniami.Sala miałaby gościć ok 150 osób w malowniczej okolicy. Kwestia kapitału-mamy nadzieje że zmieścimy się w 150 tys złotych z czego:wykończenie samej sali,stoły,krzesła,sztućce,talerze,reklama(marketing),drobniejsze elementy dekoracyjne... Co o tym sądzicie,jakie jest Wasze zdanie??? Jeśli chodzi o kwestie analizy rynku musze stwierdzić że zapotrzebowanie na tego typu inwestycje jest i to spore,oczywiście oprócz wesel organizowane byłyby również inne imprezy okolicznościowe.Nadal się waham czy zdecydować się na "pomoc" przy pisaniu pracy licencjackiej a z drugiej strony musze przyznać że interesuje mnie taki biznes... licze na Wasze opinie i sugestie:) pozdrawiam serdecznie, jestem chętna do rozmów i konwersacji:)
Witam wszystkich,
od pewnego czasu chodzi mi po głowie budowa sali weselnej na wsi liczącej ok.1000 os.. Wieś nie jest przejezdna, ma już jedną salę wiejską, gdzie odbywają się wesela i inne. Dużym tego atutem, jest to,że mam do zagospodarowania stodoły, które chciałbym zmodernizować, ogromny ogród otoczony starymi dębami i sosnami, a zaraz za nim rozciągają się dwa stawy i las, wszystko to należy do mnie, i liczy ok. 5 h. Dodatkowo przed moim domem mam nie wielką działkę budowlaną, na której mógłbym postawić plac zabaw dla znudzonych przyjęciem dzieci , lub wybudować sklep. Co więcej okolica słynie z pięknych i zadbanych lasów, czystych rzek i parków rozrywek np. park linowy. Więc gdyby był czas w którym nie mam wesel, mogę zapraszać ludzi na naprawdę dobrą zabawę, przez cały rok, oczywiście w granicach przyzwoitych cen. Myślałem o pieniądzach w ramach Działania 3.1.2., niestety jestem zwykłym Kowalskim-kwestia finansowa. Proszę o komentarze w mojej sprawie? Proszę o rady, uwagi i pytania? Temat ten drążę dosyć długo więc sam mam o tym nie małe pojęcie - służę radą. pozdrawiam.
Witam wszystkich posiadam juz dzialke o wielkosci 7500m pod budowe sali weselnej. Znalazlem projekt ktory mnie interesuje LK-36
Lecz mam pytanie. Czy jest ktos kto moze wyliczyc mniej wiecej ile potrzebuje gotowki aby postawic caly budynek oraz wykonczyc caly dol. Gore wykonczyc moge jak juz zaczne robic imprezy. Pracuje za granica i interesuje mnie budowa tylko za gotowke, kredyt nie wchodzi w gre. Z gory dziekuje za pomoc i czekam na wasze opinie. PATRYK
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sala weselna- podpowiedzi, sugestie": - Wulkanizacja prosze o podpowiedzi i sugestie - SALA WESELNA - SALA WESELNA, NOCLEGI - Sala weselna i szkoleniowa pod Warszawą - Hotel+sala weselna+mini spa
• Strona 1 z 1
|
|