|
SALA WESELNA - strona 3 |
SALA WESELNA
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wcale mi nie chodzi o szybkie wzbogacenie sie tylko o działalność pozwalającą usamodzielnić sie i utrzymać rodzine. A brać kredytu wcale nie mam chęci tylko to by była ostateczność gdybym nie znalazł inwestycji na 50 000 zl, bo takich działalności za ten kapitał jest pełno i myslałem ze łatwiej by było zacząć z wyzszej półki.
Sala według mnie bardzo dobry interes jak się już ja ma. Nie tylko możesz robić wesela , pogrzeby, czy komunie. Sale mozesz również wykorzystać codziennie na inne cele takie jak np aerobik, sztuki walki, naukę tańca, wszystko mozna zrobić przynajmniej będziesz miał stały dochód jak by co. Nie wiem jak panowie wyceniają koszt uruchomienia takiej sali , według mnie nie bedzie to aż tak wysoki koszt, chyba że nie masz ziemi pod budowę , to inna sprawa
Dodatkowo możesz wynajmować salę np. na studniówki (jeśli masz w okolicy liceum), bądź sam organizować różne bale typu sylwester, imprezy karnawałowe, andrzejkowe itp.
Stypy, komunie.
Witam,
A co myślicie nad kupnem ogromnego namiotu? Słyszałem że to się najbardziej opłaca. Kupujesz namiot, rozkładasz podest i cały namiot w ciągu 3 godzin tam gdzie Ci zleceniodawca każe i tyle. Kasujesz ZŁ, zwijasz namiot i do domu. Słyszał ktoś może gdzie taki namiot kupić i ile kosztuje?
Może właśnie pomysł z tym namiotem nie był by zły. Na pocztku taki namiot a z czasem normalna sala weselna. Co o ty m myslicie ?? Chcieliby ludzie organizować wesela w takim namiocie ??
I gdzie go rozłożysz na Polach Elizejskich? Nie każdy ma grunt. A jak ma to sobie sam zrobi w plenerze przyjęcie. Bez namiotu!
Az tak ciężko jest z kredytem? A co jesli wezmę kredyt pod hipotekę (mieszkanie warte 90.000 plus do tego inwestycja? Są na to szanse?
Wesele pod namiotem? eeeee To może jedzenie podać w plastikowych talerzykach i kubkach, tez będzie taniej. W tym biznesie nie chodzi o to by było njtaniej. Jak ktoś nie ma kasy na organizację wesela, to zamiast zaprosić 100 osób zrobi małe przyjęcie na 30 osób, ale przyjęcie w ładnym lokalu, a nie spędzi 100 osób pod namiotem.
To nie jest zwykły namiot. Chodziło mi o salę szybko stawianą i rozbieraną. Byłem kiedyś na weselu w takim namiocie i w życiu bym nie powiedział jakby mnie znajomy nie uświadomił ze to jest namiot. Atmosfera jest świetna, wszystko w srodku ładnie przybrane, ze smakiem. A jedzenie podawali na normalnych porcelanowych talerzach.
Czy dom weselny może być zbudowany na zwykłej działce budowlanej? Czy wymagane są jakieś zezwolenia administracyjne na tego rodzaju działalność ? (np. ze względu na uciążliwość). Temat mnie coraz bardziej interesuje - przeglądam oferty działek, ale nie wiem, jakie kryteria są najważniejsze przy wyborze działki. Może ktoś podpowie ?
Musi byc dzialka uslugowa, na dzialce budowlanej nie dadza pozwolenia na budowe domu weselnego.
Mieszkam dość małym w miescie (ok65000) ale wesela większość ludzi wyprawia na wioskach poza miastem, nawet do 15-20 km od miasta więc jeżeli jest w pobliżu jakieś iwększe miasto to tym bardziej jest to dobry pomysł.
W pobliżu cmentarza to też nie jest zły pomysł, ale nie w bezpośrednim sąsiedztwie, bo nie sądzę, żeby klienci byli zadowoleni wyprawiając wesele obok grobów. Do tego jeszcze prawie pewny protest miejscowej parafii, że zakłócacie spokój ich bliskich:( Jeśli nadal chcesz to rozkręcić, a z kredytem Ci się nie uda to pomyśl o jakimś wspólniku. Może jakiś znajomy ma podobną kwotę czekającą na koncie... Powodzenia!
Witam wszystkich zainteresowanych salami weselnymi.
Kieruje pytanie do osób które maja sale weselna i mogą mi pomoc. Jakie działania są pierwszymi przy rozpoczynaniu działolnosci gospodarczej w tym celu i jakie jest rawo budowlane pod sale weselna? Wszytkie sugestie kierujcie na adres : kardi20@poczta.fm dzieki
Witam,
mam zamiar wybudować salę weselną. Posiadam około 400-450tys. zł kapitału (200tys. zł kredytu). Ulokowana miała by ona być w małej wsi, oddalonej o 15km od 4 tys. miasta i około 45km od 600tys. Dodam, że mam już działkę. Co sądzicie o tym pomyśle? Jakie ten biznes ma szanse na sukces w dzisiejszych realiach? Czy kapitał wystarczy na budowę, wyposażenie itd.? Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- SALA WESELNA, NOCLEGI
- Sala Weselna w wynajętym lokum - Szukam inwestora - sala weselna - Sala weselna- podpowiedzi, sugestie - Sala weselna(dzierżawa od gminy) - Sala Balowa/weselna/bankietowa. - Hotel+sala weselna+mini spa - Sala weselna i szkoleniowa pod Warszawą - Sala weselna, dotacja, działanie 312, ARimR Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|