|
SALA WESELNA - strona 5 |
SALA WESELNA
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Właśnie kupiłem 1 ha działkę pod inwestycję. jak na razie skłaniam się do budowy sali weselnej i w związku z tym mam pytanie do tych, którzy znają się na tym biznesie: skąd można zdobyc atrakcyjne plany budowlane i aranżacje zieleni i otoczenia oraz gdzie kupic dobre wyposazenie sali (zarówno sprzęty do sali jak i do kuchni). Będę wdzięczny za wsparcie w tej materii ...
HEj!! Myslimy z moim narzeczonym o otworzeniu czegos w rodzaju sali weselnej w mojej miejscowosci. Jest to małe miasteczko na mazurach i zawsze sa tam problemy gdzie zogranizowac wesele. Musieli bysmy kupic ziemie, wybudowac ta sale. No i potem chcielibysmy organizowa tam wesela w pełni tego slowa znaczeniu, z czasem moze udalo by sie to powiekszyc o pensjonat. A teraz pytanie skad pieniadze?? Czy mozna tu liczyc na dotacje z UE albo jakis dobry kredyt z banku?? Ja nie pracuje, moj narzeczony zarabia jakies 2, 5 tys. Dzieki bardzo za wszelka pomoc
Taka sala to dobry interes, ostatnio widoczny jest brak sal weselnych, bankietowych. Niemniej zakup działki, wybudowanie i kompletne urządzenie sali to SPORY koszt.
Uzyskanie kredytu na taka inwestycję może okazać się wcale nie takie łatwe :( Ale popytac się w różnych instytucjach nie zaszkodzi. Pozdrawiam
Bede szczery,w Waszym przypadku ten pomysl nadal pozostanie w sferze marzen.Nie posiadacie dzialki,budynku,ani nawet czesciowego kapitalu,zdolnosc kredytowa Twojego meza nie starczy nawet na mieszkanie,szczegolnie ze Ty nie masz zadnych dochodow,a nadmienie ze taka inwestycja wymaga tak lekko milionik,jest na ten temat troche na tym forum,poczytajcie.Pomyslcie o skromniejszym biznesie,jesli chodzi o rejon-Mazury mozliwosci jest wiele.Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o firmę wyposażającą w sprzęt chłodniczy i gastronomiczny to polecam firmę Megar z Warszawy, mają też zastawę, sztućce oraz różnego rodzaju naczynia kuchenne. W ofercie meble ze stali nierdzewnej, dostosowane do indywidualnych potrzeb. Uzyskałam od nich wiele cennych informacji praktycznych, przemiła Pani Dyrektor. Jak na razie mogę pomóc tylko w tej kwestii.
Pozdrawiam
A jak myślałam o tym żeby lokal, który jest do sprzedania za śmieszną cenę - ok 100 tyś za jakieś 400 m2 dostosować do działania takiej sali weselnej.Wcześniej była tu dyskoteka, ale została zamknięta w związku z nieumiejętnością prowadzenia jej przez byłego właściciela co wy na to?? czy ktoś wie ile można zarobić na organizacji wesela, uwzględniając wszelkie koszta??
Witam!
Od jakiegoś czasu coraz bardziej przekonuje się, że w mojej najbliższej okolicy biznes pod tytułem sala weselna byłby strzałem w dziesiątke. Jest to dość nie duża miejscowość na dolnym śląsku, ale w pobliżu jest kilka większych miast- jednak w nich też brak odpowiedniego miejsca do tej ceremoni- wiem bo sam nie dawno szukałem:) Więc do rzeczy. Moje pytanie jest następujące. Czy ktoś wie jakie są orientacyjnie koszta budowy takiej sali na około 150 osób. I jakie średnie zyski mozna osiągnąć z takiego biznesu, ponieważ w moim wypadku szykuje się wspomożenie kredytem:( Z góry dziekuje i pozdrawiam
Na taką sale 150 osob potrzeba okolo 800 tys do miliona. Wiem bo sam chce otworzyc
Witam, mam pytanie dotyczące budowy sali bankietowej, weselnej.
Posiadam działkę w dużym mieście, działka mierzy 2000m2. Potrzebuję informacji jaka średnio powinna byc waszym zdaniem powierzchnia budynku na jednym poziomie, aby wybudować średniej wielkości sale. Czy moja dzialka jest wystarczająca? Tak, aby na owym poziomie zmieścila sie tylko sala, zaplecze kuchenne itp.
Myślę, że spokojnie zmieścisz się przy dobrym rozplanowaniu wszystkiego, przy możliwości wybudowania w górę możesz połączyć sale balową z salami konferencyjnymi. sala konferencyjna na 200 osób spokojnie zmieści się na 250 m2.
A tak z ciekawości. Teren ten masz w mieście czy na obrzeżach.?
obrzeża miasta, jednak nie jest to daleka droga od centrum, bo dojazd jest dosc bezposredni:)
Myslalam wlasnie na pietrze o sali konferencyjnej i moze niewielkiej ilosci pokoi na noclegi.
spoko pomysł , ap ropo zajmuje sie organizacja wesel i imprez okolicznościowych i ruch w branży ogromny i nie zapowiada sie alby był mniejszy
Mój temat podobny do Twojego już jest poszukaj trochę niżej... ja właśnie mam zamiar budować taką salę weselną 18x35- 40 m.
Tak Miszka, tylko ty masz 0,5 hektara a ja mam do dyspozycji jedynie 20 arów i to jest największy problem, działka jest do tego wąska i długa, ale mam nadzieje ze ok 700m2 uda mi sie na nia wcisnąć:)
Sprawdź również podobne tematy:
- SALA WESELNA, NOCLEGI
- Sala Weselna w wynajętym lokum - Szukam inwestora - sala weselna - Sala weselna- podpowiedzi, sugestie - Sala weselna(dzierżawa od gminy) - Sala Balowa/weselna/bankietowa. - Hotel+sala weselna+mini spa - Sala weselna i szkoleniowa pod Warszawą - Sala weselna, dotacja, działanie 312, ARimR Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|