|
Salon gier z Xboxami 360 - strona 3 |
Salon gier z Xboxami 360
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ja juz z gier wyrosłem, teraz nawet się na graniu skupic nie potrafię. a mam 22 lata :) sądzę że twoja grupa docelowa to dzieciaki - 10-18 lat, potem człowiek zaczyna rozwijać kontakty towarzyskie raczej niż zamykać się z kompem :))) a to są ludzie którzy graliby za kieszonkowe, więc cena godziny nie mogłaby być za duza, ja proponuję piątaka od łebka a za 2 miejsca ósemkę (np). trzeba tez przyznac że grajac czas szybko mija, po gopdzinie grania - 80% klientów dopłaciłaby na następną i i tu znowu mozna przyjąć strategię np. 1 miejsce 6zł/h a za kazda następną po 5 , a za dwa pady dyszka a za kazdą następną godzinę ósemka. pomysł z vendingiem jest ok. najtańsze maszyny kosztują chyba około 1500 zł, przy graniu dobrze sobie coś łyknąć :)). problem tylko z czynszem za lokal. bo konsole można od "bidy" na raty kupić (zwykle z wysokim oprocentowaniem), ale kupując kilka maszyn może dogadasz się o jakieś zniżki - podobnie z grami - moze znajdziesz jakąś hurtownię/dystrybutora z którą podpiszesz umowę zeby np płacić im w transzach za całe zamówienie, a nie za kazdą grę z osobna. jak będą mieli stałego dużego klienta moze coś wynegocjujesz. pozdr
Mam pytanie, ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Do działalności związanej z serwisem, na dokładkę, myślę żeby dołączyć sprzedaż gier (komputery, konsole). Skąd się biorą ceny gier? To znaczy czy dystrybutor (np. Cd projekt) sprzedaje każdemu po tej samej cenie z bo zauważyłem, że w większości sklepów gry są w jednakowych cenach. Jaka jest średnia marża na jednym tytule?
wedlug mnie dobry pomysł mówicie że nie wypali, ale wedlug mnie najlepiej blisko jakiejś szkoły otworzyć pełno wagarowiczów nie ma poprostu co robić nie oszukujmy sie w dzisiejszych czasach mlodziez nawet jesli ma pieniadze nie ma co robic oprócz picia, myśle że oprócz tych najnowszych konsol mógłbyś jakies stare playki tez wsadzić i też by byli chętni:) a oprocz tego możesz zrobić punkt ksero jakieś przegrywanie np kaset vhs na dvd no i takie inne duperele.Według mnie w lokal też dużo napoczatku nie musisz inwestować ponieważ nie oszukujmy się tylko młodzież szkolna bedzie tam przychodzić ważne żeby nie zrobić tam meliny i syfu.telewizory tez kupisz teraz za ok 500zl wiec myśle ze na sprzet zmiescisz sie w 20tysiach jesli chcesz miec z 8stanowiska. i mówie ci że możesz walnać tez jakieś stare sonki a napenwo tez beda chetni. Wazne zeby była luzacka atmosfera.Poztaym możesz robić tak zwane nocki np. minimalnie musi być 8 osób każdy płaci po 50zl i cała noc mogą grać wtedy jeżeli jesteś zmeczony po pracy w tygodniu szukasz znajomego dajesz mu 100zl żeby poproastu pilnował te osoby:) no i masz dodatkowy zysk.Pozdrawiam sorrka za błedy.
z ta nocka to jest dobry pomysl :-)
tylko najgorsze ze sprzet ten czesto sie psuje i nawet jezeli jest na gwarancji to dlugo sie czeka na naprawe
A co do licencji to na komputery (prz kawiarenkach inetowych) jest tak ze podpisujesz z firma, ktora wydala gre umowe i mozesz kozystac za oplate roczna/miesieczna ze wszystkich ich gier np. na 10 stanowiskach... wychodzi to taniej niz kupowanie kazdej oddzielnie...
nie wiem jak na konsolach.... co do wypozyczania gier to nie wiem czy jest to zgodne z licencja... chyba zebys to obszedl i sprzedajesz gre z mozliwoscia zwrotu... tylko ze jak klient zwraca gre to juz nie dostaje pelnej kwoty zwrotu tylko potroncona o kwote manipulacyjna :)
a ktos moze ma tkai salon i cos napisze??? mnie sie wydaje ze tak w kwoci 30k sie zmiescisz jezeli chcesz np 10 stanowsik
nowe telewizory kazdy ok 450 zl konsola ok 1000 moze przy takiej liczbie jakis rabat ja akurat moge se pozwolic bo moj starszy moze hurtowo zamawiac nowe rzeczy rtv itp bo wedlug mnie na uzywane nie ma co ryzykowac bo naprawy itp wiec na sprzet ok 15k na meble ok 5k i urzadzenie 10k mozesz tez zrobic punkt ksero
Ogolnie Pomysl bardzo dobry :) po pierwsze nie jakies telewizorki za 450 zl tylko jak juz to minimum plazmy/lcd 32 cale pomysl cos takiego zeby mialo miejsce bytu musi wygladac efektownie.......... wyboraz sobie wchodzisz i jakies dzieci graja na telewizorkach za 450 zl kwadratowych ze pol sali zajmuja...a teraz pomysl z jednej strone sciaany 4 PLAZMY z drugie $ PLAZMY i jedna strona z xboxami przepuscmy druga PS3 do tego ladne sofy lub fotele skoropodobne teraz sa w ciul tanie... i sciany z powieszonymi lampkami neonowymi .. ja tak to widze zebybyl klimat i pracownik musi przyscpogadac zagrac z klientami zeby bylo wporzoatmosfera noi karnety upusty musza byc a nie telewizory 450 boby mnie osobiscie takie cos odepchalo... jak juz cos takiego to nowoczesne raczej pozdro
wiesz ale plazma minimalnie kosztuje ok 2tysie. wiec długo bym musiał prowadzić ten salon żeby się zwróciło a taki telewizor za 450zl mówie netto bo mam dojscie normalnie kosztuje ok 799zl i wcale brzydko nie wygląda to nie te kwadratowe tlyko już te slimy. pozatym kto ma przychodzić to będzie ci bardziej wybredni to pewnie w domu mają a mi chodzi o to że głownie do mojego salonu bedzie przychodzić młodzież która wagarauje itp. w mieście nie mają rozrywki ważne żeby był dobry klimat a będa przychodzić nie mówie ,że bedzie syf ale myśle ,że narazie na plazmy nie ma co jak interes będzie szedł to można zakupić tymbardziej ,że plazmy będą jeszcze schodzić w dól. albo można ewenualnie zrobić 2 stanowiska z plazmami np za 10zl za godzine:) karnety oczywiście no i dodatkowy plus z tych nocek:) np 300zl za wynajęcie lokalu na noc:)POzdrawiam:)
I co juz jakies rpzygotowania?mzoe wyopwiedza sie Ci ktorzy juz powoli "wchodza" w to jak wam to idzie ile was to wynioslo mzoe podeslecie fotki bylo by super ;) pozatym moze jakis cennik podacie ;)
Ja np zeszlem na ziemie bo chcialem w wielkim centrum handlowym to otworzyc ale jak sie dowiedzialem ile sobie zycza za metr kwadratowy :O to odpuscilem definitywnie ;) Polskie realia ehhh..
Hej:)Mam pytanie:co trzeba zrobić,aby założyć salon gier?Można wstawić do salonu automaty do gier z kilku firm naraz,i czy takie coś się opłaca?Czy na wstępie przed wstawieniem automatów trzeba coś płacić?Jakie są wymagania odnośnie salonu gier,oprócz bliskiej obecności szkoły?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Salon gier z Xboxami 360 - strona 3": - Salon gier x-box - Salon Gier PS3 - salon gier na osiedlu - Salon gier z efektami - Salon gier nie hazardowych ??
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|