|
Salon sukien ślubnych - strona 4 |
Salon sukien ślubnych
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witaj, ja mieszkam w mieście ok. 70 tys mieszkańców, są tu 4 salony sukien ślubnych i też zastanawiałam się czy nie zaryzykować...miałam na mysli salon z sukniami renomowanych firm ale nie wiem czy byłoby zainteresowanie bo te suknie sa duuużo droższe niż w pozostałych salonach... a pozatym jest 50km dodużego miasta gdzie salonów mnóstwo...
Witam,
może zainteresuje Was strona firmy Marietta, znalazłem tę stronę niedawno i też mnie zaciekawił temat salonu ślubnego. Pozdrawiam
fabiogritti jestem zainteresowana współpracą, bardzo proszę o przesłanie e-mailem warunków współpracy
Witam Serdecznie.
Jak ma ktoś z Was jakiekolwiek wiadomości na ten temat proszę o meila z informacjami. Interesuje mnie najbardziej współpraca z jedną z renomowanych marek, coś naprawdę dobrego gdzie cena jest sprawą drugorzędną. Jakość zawsze najważniejsza. Oczywiście info na temat opłacalności tego typu biznesu też jest bezcenne, ale wiadomo jak to jest... Nikt nie będzie się chwalił tym co już osiągnął i nie będzie sobie przysparzał sam konkurencji. Osobiście jestem z Olsztyna i tutaj tez zamierzam otworzyć salon. Pozdrawiam gorąco.
Witam serdecznie równiesz rozważam otworzyć salon sukien ślubnych(wypożyczalnia) w małym miasteczku poszukuję jakichkolwiek informacj na ten temat ile trzeba zainestować i od czego zacząć . Pozdrawiam gorąco
Witam jestem na etapie otwarcia salonu ślubnego. interesuje mnie to jakie warunki muszę spełniać by obrędować się wasza firmą, i jaki jest koszt zakupu sukienek waszej marki. z góry dziekuje
Witam,
w nawiązaniu do mojego poprzedniego postu informuję wszystkich zainteresowanych tym tematem, iż otrzymałem od firmy Marietta komplet informacji jak wspólnie z nimi otworzyć swój salon ślubny. W skrócie to wygląda tak-podpisuje się z nimi umowę partnerską, otrzymuje się wszelką pomoc oraz towar, który można u nich zakupić w atrakcyjnych cenach, gdyż są producentem i co chyba najważniejsze otrzymuje się wyłączność terytorialną. Ja się prawie zdecydowałem, myślę ze to taka branża, że zawsze będzie prosperować, szukam teraz odpowiedniego lokalu, co nie jest takie łatwe w dobrym miejscu. Nie będę się więcej rozpisywał - jak zajrzycie na ich stronę internetową, to dowiecie się więcej. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Witam, ja również chcę otworzyć salon z sukniam ślubnymi. Także zapoznałam się z ofertą firmy Marietta ale trochę się wystraszyłam, bo myślałam że mają więcej salonów, bo jednak inwestuje się niemałe pieniądze, więc lepiej to robić z kimś wiarygodnym. W międzyczasie znalazłam firmę, która proponuje współpracę na zasadzie franczyzy,Vivien Vigo . Już nimi rozmawiałam i jestem zdecydowana na 99%.
Do Martusi:
do tematu otwarcia salonu sukien ślubnych, przygotowuję się już prawie od 1,5 roku i myślę że mam doskonałe rozeznanie w tej branży. Sprawdziłem wszystkich dużych, a co za tym idzie, wiarygodnych producentów sukien ślubnych, ale o Vivien Vigo nie słyszałem. Po twoim poście sprawdziłem ich stronę i nie umniejszając twoich chęci współpracy z tą firmą, stwierdzam, porównując suknie Marietty, czy nawet Agory, Margarett lub Agnes, że towar proponowany przez nich jest niskich lotów, czyli po polsku; taki sobie. Może w twoim mieście jest zapotrzebowanie właśnie na taki styl sukienek, jednakże w moim mieście aby być konkurencyjnym muszę mieć towar wysokiej klasy. Co do wiarygodności - nie każdy producent sukien ślubnych musi mieć od razu kilka salonów aby być wiarygodnym (przykład Marietty czy Agory). Z moich sprawdzonych informacji salony, które z nimi współpracują są bardziej zadowolone. Zresztą ze świecą szukać producenta sukien ślubnych w Polsce, który ma w ofercie 80 modeli w aktualnej ofercie. No ale każdy ma swój wybór, mnie fraczyza nie pasuje, wolę współpracować na zasadach partnerskich i sam decydować o swoim losie. Pomimo tego życzę Ci powodzenia, a za pół roku zapraszam na kawę, wtedy sprawdzimy kto lepiej wybrał.
Witam,
mysle nad otwarciem salonu slubnego. Generalnie zastanawiam sie nad otwarciem wlasnego biznesu, badz tez zawarcie umowy partnerskiej z ktoras z sieci dzialajacych na rynku. Wolalabym dzialac jendak na wlasna reke. Szukam osob zainteresowanych wspolpraca ze mna tj. wspolnikow do otwarcia salonu slubnego. Lokalizacja, ktora biore pod uwage to ogolnie piszac: woj. mazowieckie lub wielkopolskie. Szczegolnie interesuja mnie miasta tj. Siedlce, Kalisz...ale moga byc tez inne. Bede tez wdzieczna za ewentualne wskazowki na temat tego typu biznesu, szczegolnie od ludzi, ktorzy juz siedza w branzy. Mam rowniez pytanie o sezonowosc biznesu. Jak to wlasciwie wyglada, kiedy sa zniwa, a kiedy spokojniejsze dni...przez ile miesiecy w roku mozna liczyc na w miare pewny obrot. Dziekuje za wszelka pomoc
Nie jestem głupia, wiedząc jakie nakłady finansowe muszę wyłożyć, byłam w ich 5 salonach i wszyscy byli zadowoleni. Masz rację, firmy z 80 modelami ze świecą szukać-Vivien Vigo ma prawie 300. Skoro zbierasz się 1,5 roku do otwarcia salonu, to znaczy, że nie jesteś w 100% przekonany do tej firmy. Co do sukni, nie zgodzę się z tobą, a faceci za bardzo na tym towarze nie znają się. Ja mam trochę rozeznania, bo w grudniu wychodziłam za mąż i w wielu salonach byłam i dużo mierzyłam. Za zaproszenie bardzo dziękuję, na pewno odezwę się i skorzystam:)))
Witam!Równiez jak pozostali użytkownicy forum myslę o założenie własnego salonu sukien ślubnych .Salon byłby w Białymstoku.Chciałabym prosić o pomoc w sprawie informacji o kosztach założenia i mozliwosciach współpracy.Myśle też o mozliwosci salonu patronackiego.
Witam jeśli ktoś z państwa byłby zainteresowany to mam na sprzedaż domenę na stronę, sklep, hurtownie itp o sukniach ślubnych zainteresowane osoby proszę pisać na priv
Witam jestem z Białegostoku. interesuje mnie to jakie warunki muszę spełniać by współpracować z Waszą firmą, i jaki jest koszt zakupu sukienek Waszej marki. Z góry dziekuję za odpowiedź.
luxusowe suknie ślubne hurt.wprowadzę w dochodowy biznes.długotrwała współpraca
Data: Piątek, 13. marca 2009, 10:47:18 idealny biznes dla salonów ślubnych już działających lub osób rozpoczynających taką działalność. Propozycja również dla osób chcących rorzszerzyć swój asortyment. OKAZJA za naprawdę niewielkie pieniądze.SUKNIE SĄ REWELACYJNE! sprzedam 7 prześlicznych sukni ślubnych, prosto spod igły, szyte na wzrór Maggie Sottero, Pronoviasa etc. Przepiękne aplikacje, kryształy svarowskiego. Wysoka jakość materiałów-nie żadne "firanki".Nigdy nie przymierzane. oferta hurtowa:cena 7 sukni w hurcie 800-900 -do negocjacji oferta indywidualna:cena jednej sztuki 1500-2200. Różne rozmiary,fasony,ivory, biel, z trenami i bez. Naprawde okazja, gdyż w salonach ceny tych modeli z metką wykonanej z tych samych materiałów zaczynają się od 3-4tys. Możliwość długotrwałej współpracy ! kontakt: tel.792934993 możliwośc wystawienia fVat. ofertę ze zdjęciami mozna znaleźć na allegro. Linki podeślę zainteresowanym
Sprawdź również podobne tematy:
- SALON SUKIEN SLUBNYCH
- Jak dobrze wypromować salon sukien Ślubnych - Salon i komis sukien ślubnych - chętnie pomożemy. - Salon sukien ślubnych Pracownia Ślubna - franczyza - Ekskluzywny salon sukien ślubnych i wieczorowych - pomożemy - Jaka dotacja na internetowy salon sukien ślubnych? - Salon sukien ślubnych - jaka marża/narzut? - Nowy Salon Sukien Ślubnych - poszukuję dostawców - WYNAJEM SUKIEN ŚLUBNYCH Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|