|
Salon sukien ślubnych - strona 5 |
Salon sukien ślubnych
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ulamisiula jestem z województwa podlaskiego z małego miasta i po sukienki z tego co wiem wszyscy jeżdżą albo właśnie do białegostoku albo do warszawy. Mam pytanie czy nie bosz siię otwierać kolejnego salonu, w Białymstoku jest ich całe zatrzęsienie nie liczyłam nawet bo nie wiem czy jest to możliwe. No i lokale się cenią! Ja też myślę o otworzeniu salonu sukien ślubnych, bo u mnie w mieście nic kompletnie nie ma! może nawiązałybyśmy jakąś współpracę nie wiem wymianę czy coś. Odezwij się na meila. może wymienimy jakieś doświadczenia pomysły.
A propos salonu ślubnego ja ciągle rozważam za i przeciw. Potrzebowałabym teraz tylko rozmowy z kimś kto już ma salon własny bądź partnerski jakie są plusy i minusy tych dwóch sposobów na interes. Czy ktoś kto ma już swój biznes wogóle tu bywa a jak bywa to czy się wypowiada??? interesują mnie takie "dziwne rzeczy jak ilość sprzedawanych sukienek w miesiącu, ilość wypożyczanych. Czy jak już ktoś kupuje sukienkę to w tym samym salonie kupuje resztę dodatków... itp. czy znalazł by się ktoś kto mi odpowie na te pytania?
Witam wszytkich serdecznie,
Podobnie jak kilka innych osob ''chodzi mi po glowie''biznes zwiazany z sukniami slubnymi i szeroko pojetymi akcesoriami.Ciekawi mnie jeden fakt, czy w takim miescie jak Łodz, z ktorego pochodze i rozwazam zalozenie salonu, oplaca sie tworzyc kolejny sklep z sukniami slubnymi..jest ich tam sporo-nie bede operowac liczbami,ale skoro jest to biznes, z ktorego kazda kobiete wczesniej czy pozniej skorzysta dlaczego nie????? Czytajac wczesniejesze wypowiedzi tylko raz czy dwa spotkalam sie z okesleniem nakladu finasowego..ok 50 tys. na sam wstep...czy to jest tylko i ewentualny remont lokalu z nabyciem mebli,komp,itp czy wchodza w to pierwsze zakupy sukien slubnych?Chcialabym znalezc kogos kto juz ma kontakt z tym biznesem i moze powiedziec w skrocie wszytko od ''kuchni''... Serdecznie dziekuje za odpowiedz i za podjecie dyskusji ze mna. Pozdrawiam, Agata
Witam wszystkich.
Jestem zainteresowana nawiązaniem współpracy producentem sukien ślubnych i innych dodatków ślubnych. Salon ślubny będzie usytuowany w województwie śląskim w okolicach Katowic. Proszę o szczegółowe informacje. Podpowiedź osób prowadzących salon oraz producentów Gdzie mieści się siedziba Waszej firmy? Ile lat obowiązywałaby wspólna umowa? Wysokość związanych ze współpraca opłat pierwszej i kolejnych? Jest to umowa na wyłączność? Czy dostarczacie materiały reklamowe, katalogi sukien, ulotki? Jak wygląda sprawa dostaw sukien, są dowożone kurieriem lub Waszym transportem i ile zamawia się sztuk sukien? Cennik sukien Z góry dziękuję za odpowiedź Oliwia.
Witam,
reprezentuję Ogólnopolską Sieć Salonów Mody Ślubnej Vivien Vigo, otwieramy salony na zasadzie franczyzy na bardzo korzystnych warunkach. Osoby zainteresowane proszę o kontakt 0-507-13-11-09. Pozdrawiam
Witam!
Jestem zainteresowana otworzeniem salonu sukni ślubnych w Wielkiej Brytani.Czy jest to wogóle opłacalny busines? czy ktoś wie czy wiąże się to z bardzo wysokimi wkładami finansowymi?i czy dużo jest przy tym załatwiania?
Zastanawiam się nad otwarciem salonu sukien ślubnych w 25tys. mieście czy to ma sens? wieksze miasto z wieloma salonami jest 50km od mojego miastecza.
Czy jest ktoś kto prowadzi salon w małym mieście? CZy da się szacunkowo wyliczyć ile mogę sprzedac sukien ślubnych ile wypożyczyć i ile sprzedam ubranek do chrztu (bo też zamierzamsprzedawac) Czy być przedstawicielem jakiejś firmy czy kilku? Ijaki minimalny lokal?
witam, proszę osoby które nawiązały współpracę z w/w firmami o małą refleksje na temat współpracy i ogólnych spostrzeżeń na temat prowadzenia salonu śłubnego
Witam.Planuję otworzyć w moim mieście (woj.dolnośląskie) salon sukien ślubnych.Jak większość osób na tym forum zastanawiam się jak się do tego zabrać.Podobno najlepiej wziąć suknie w komis, ale czy to prawda? Proszę osoby obeznane z tematem o odpowiedż.Z góry dziękuję.Ewelinapyszel@wp.pl
witam
planuje otworzyc salon sukien slubnych i wieczorowych od nowego roku gdyz bede starała sie o dotacje na początek. prosilabym o kilka wskazówek od osob doswiadczonych w tej branży mieszkam w miescie(woj.mazowiecie) 30000tys + okoliczne wsie i jest tu trzy saloniki z sukniami, w jednym bylam i maja bardzo nieatrakcyjny towar. Prosze o jakies rady moze kontakty do hurtowni skąd wziasc ładny i w przystepnej cenie towar, jesli bylaby taka mozliwosc chcialabym importowac z usa troche interesujących modeli ale narazie nie mam dojcia prosze o kontakt na adres roza111@vp.pl bede wdzieczna za wszelkie info
coś mi się wydaje, że tutaj są tylko te osoby które chcą te salony otwierać bo ten kto już wystartował to brnie dalej nie cofa się do początku, żeby podpowiadać komuś obcemu. Dawać informacje, które tak ciężko zdobył.
Więc może "my" Ci którzy planują otwierać salony będziemy się wspierać? i wymieniać pomysłami?. Ja na przykład kupiłam zeszyt w którym zapisuję, każdą myśl i pomysł, który wpadnie mi do głowy (nawet najgłupsze się liczą) czyli burza mózgu. Zrobiłam m.in. * listę zakupów do salonu czyli suknie, welony, bolerka, zaproszenia, buty, itp.itd. wpisuję również ich cenę i ilość mniej więcej ( tylko z tym mam kłopoty bo nie wiem ile np. jest zazwyczaj w salonach sukienek czy welonów no i jak nie znajdę w necie ceny hurtowej poszczególnych produktów to wchodzę na allegro i biorę te ceny ale trochę je obniżam) * Listę pytań do przyszłych panien młodych np. czy wolą kupić czy wypożyczyć suknię, ile są w stanie wydać na suknię, * listę pytań do osób które mają już salony (między innymi właśnie pytanie o tą ilość produktów, pytania o mierzenie i pranie sukien, * próbuję zdobyc gdzieś wzory umów - sprzedaż (to raczej tylko jakiś druczek), wypożyczenie (regulamin też), umowa komisowa. * pomysły na reklamę ( reklamówki z logiem, długopisy, ) * no czytam fora ślubne, mniej więcej można się dowiedzieć co i jak... (zaczęłam nawet pisać na nich) w końcu sama jestem po ślubie więc mam wspólny temat. Chciałabym też podzwonić po producentach sukien popytać o ceny ale chwilowo jestem w Islandii i trochę drogo by było się tak rozdzwaniać, ale wracam już/dopiero w październiku więc może coś wtedy ruszę... Wiem, że wy też macie jakieś pomysły, koncepcje, więc po prostu może podzielmy się nimi, zadawajmy sobie pytania , może razem łatwiej nam będzie wystartować. przecież nie otwieramy salonów w jednym mieście więc konkurencją dla siebie jesteśmy żadną.... więc piszcie na forum albo na meila, że jesteście chętni do wymiany informacji. Podaje drugiego meila bo ja tego z biznesforum nie mogę się zalogować joanna.joanna22@wp.pl
Witam jestem nowy tutaj wie na poczatku jeszcze raz powitam wszystkich serdecznie. Poszukuje dostawcy sukni slubnych. Chcemy otworzyc sklep z moda slubna w UK. Ceny sukni tutaj sa niesamowite a jakos taka sama jak przykladowo suknie szyte czy sciagane do hurtowni w lodzi. Widzialem suknie na sprzedaz w polsce za 800-1200 zl z lodzi gdzie wkalkulowano juz odpowiedni zysk. Wygladaly dobrze i jakosciowo nie odstawaly niczym od markowych np. wloskich sukien ktora ja i tak uwazam ze wszystkie sa szyte w chinach. Prosze o pomoc w znalezieniu zrodla ... Z gory dziekuje i pozdrawiam
Witam
Posiadam doskonałą ofertę sukni ślubnych i wieczorowych z Chin, modele i zapierające dech w piersi i brardzo atrakcyjne ceny, katalog mogę przesłać we wtorek lecę do Chin więc osoby konkretnie zainteresowane proszę o szybki kontakt. moj mail to loko56 malpa o2 kropka pl Pozdrawiam
Witam!
Chce otworzyć salon sukien ślubnych z wypozyczalną i komisem. Z usług jakich firm najlepiej kozystać? moje miasto jest niewielkie, salonów jest pare. jednak jak do tego dojdzie wypożyczalnia to na pewno będzie duże zainteresowanie. Prosze o pomoc na priva. Dzieki i pozdrawiam!
Pytanie do Martusi,
Czy już otworzyłaś swój salon z Vivien Vigo? Chcętnie poznam Twoje zdanie co do tej firmy, o ile nie jesteś właścicielem lub osobą wyznaczoną przez tą firme do jej reklamy
Sprawdź również podobne tematy:
- SALON SUKIEN SLUBNYCH
- Jak dobrze wypromować salon sukien Ślubnych - Salon i komis sukien ślubnych - chętnie pomożemy. - Salon sukien ślubnych Pracownia Ślubna - franczyza - Ekskluzywny salon sukien ślubnych i wieczorowych - pomożemy - Jaka dotacja na internetowy salon sukien ślubnych? - Salon sukien ślubnych - jaka marża/narzut? - Nowy Salon Sukien Ślubnych - poszukuję dostawców - WYNAJEM SUKIEN ŚLUBNYCH Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|