Wiem z perspektywy czasu że sama wypożyczalnia nie ma sensu... Salon z wypożyczalnią jest ok. Mogę coś podpowiedzieć dotyczącego prowadzenia salonu ale proszę pytania na maila.
Pozdrawiam
|
Salon sukien ślubnych - strona 7 |
Salon sukien ślubnychBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wiem z perspektywy czasu że sama wypożyczalnia nie ma sensu... Salon z wypożyczalnią jest ok. Mogę coś podpowiedzieć dotyczącego prowadzenia salonu ale proszę pytania na maila.
Pozdrawiam
Witam Ja również otwieram salon sukien slubnych w warszawie chciałbym skorzystac z panstwa doswiadczenia i prosiłbym o kilka rad od czego zaczac i jak pozniej prowadzic taki salon
witam,
Firma VIRGINIA - suknie slubne, jestem producentem sukien ślubnych oraz komunijnych, warunki współpracy są elastyczne i dopasowane do każdej ze stron, prosze o obejrzenie naszej strony www.virginia.olsztyn.pl w przypadku pytan, na stronie w zakładce PRODUCENT jest telefon kontaktowy. DZiękuje Rafał Janczarek
witam, jestem producentem sukien ślubnych oraz komunijnych , prosze o kontakt: www.virginia.olsztyn.pl dziękuje i pozdrawiam Rafał Janczarek
ja tez chcialabym otwożyc w miescie gdzie mieszkam salon sukien slubnych, ale nie wiem od czego zaczac .przede wszystkim skąd wziąć suknie i to znanych firm , dodatki ,buty itp rzeczy. po prostu mam bardzo duzo pytań . juz wtajemniczonych prosilabym o kontak na agatbuk@op.pl
Witam.pragnę otworzyć SALON MODY ŚLUBNEJ W związku z czym mam następujące pytania:
1) jak i gdzie zaopatrzyć się w suknie i dodatki ? 2) czy jest możliwe przedstawicielstwo w.w. firm lub czy można i jak zaopatrzyć się w różne modele sukien i dodatków w.w. firm i sprzedawać je pod jednym odrębnym szyldem( nazwa sklepu)?, 3) jak wygląda mechanizm zamawiania kolekcji sukien i dodatków do swojego sklepu oraz co się dzieje ze starą kolekcją, czy producenci ją odbierają, jakie są koszty itp.?, 4) czy może lepiej się skupić na przedstawicielstwie jednej firmy? 5) jak wygląda ten sam interes w przypadku wypożyczalni sukien (skąd wziąć suknie do wypożyczenia) ? 6) jakie są koszty i zyski ? Proszę o udzielenie mi wszelkich informacji info na ten temat, udzielenia rad, plusów i minusów tej działalności oraz w miarę możliwości wszelkich szczegółów, także tych ukrytych ,PROSZĘ O JAKIEŚ INFORMACJE.MÓJ MAIL - aga_foto@op.pl
witam!
ja również myslę o otwarciu salonu sukien ślubnych, wieczorowych, ubranek do chrztu i innych na terenie Wrocławia.Nie mam w tej branży żadnego doświadczenia dlatego też chcialabym taką firmę otworzyć z drugą chetną osobą (w tym wypadku najlepiej kobietą:)) Z tego co wiem na początek potrzebne jest około 40-50 tys. Jest również możliwość otwarcia salonu pod obcym szyldem (franczyza). Jeśli ktoś byłby skłonny do nawiązania współpracy to proszę o kontakt na alewro1@wp.pl (pochodzę w Wrocławia, mam 27 lat, ukonczyłam UWr - kierunek biologia) pozdrawiam wszystkich:) ola
Chciałabym się dowiedzieć czy komuś z forumowiczów udało się zrealizować swoje plany?
Witam myślę o otwarciu jak wielu z Was własnego salonu z sukniami i innymi rzeczami powiązanymi ze ślubem. Mam już mniej więcej pomysł wyklarowany, ale do końca nie wiem jak zacząć działać, bo będę to robić sama, bez wspólnika więc jednocześnie jestem zdana sama na siebie - to dobrze i źle ;) Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby napisać mi kilka rad od czego ewentualnie można zacząć, zawsze warto posłuchać co ludzie myślą. No i jak zapatrujecie się na opłacalność takiej działalności - wszak wiadomo, że to jedna z działalności sezonowych mniej lub bardziej. Jeśli ktoś zechce pomóc będę wdzięczna....Proszę o kontakt na maila przez forum.
Witam, mam jeszcze pytanie od czego najlepiej zacząć i czy oczywiście lepiej prowadzić od początku własny biznes - tu satysfakcja, że to tylko nasze, czy może zdecydować się na franczyzę - to jednak ogranicza nas w niektórych kwestiach...zwłaszcza jeśli chodzi o sukienki, bo z tego co wiem można handlować tylko sukienkami z danej firmy, z którą współpracujemy, a ja mam własne pomysły.
Proszę o poradę na maila: alicja_swiecicka@yahoo.pl
Alcia ja też jakiś czas zastanawiałam się nad tym czy otworzyć salon samodzielnie czy zdecydować się na franczyzę. W końcu otworzyłam sama. Firma pod logiem, której będziesz działać pomoże Ci na pewnych etapach, ale prawda jest taka, ze droga przez która musisz SAMA przebrnąć i tu i tu jest niemal taka sama, a decydując się na franczyze trzeba mieć świadomość, że nie pracuje się na własne imię i rachunek. Wszędzie są plusy i minusy. Ale ja np. mam swiadomość, ze nie jestem niczym ograniczana, mam u siebie w salonie to co chcę i mogę wprowadzać dowolne produkty.
Dzięki aluw24 za radę..powiem Ci, że ja myślę tak samo, bo wysiłku i pieniędzy trzeba włożyć niemal tyle samo, a jak się ma własny biznes to nikt nam nie ingeruje jakie produkty branżowe oferujemy. Jednak tu poszukuję osób takich jak Ty - które są bardziej doświadczone w tym temcie i dobrze jest otrzymać poradę. Ja jestem zdecydowana, ale do końca nie wiem od czego zacząć..Czy jeśli nie byłby to problem to mogłabyś mi napisać jakieś rady? Nawet na priv.
Alcia odpisałam Ci na maila
Witam. Zastanawiam się nad otwarciem salonu z sukniami ślubnymi+ akcesoria ślubne+suknie wieczorowe, być może uwzględniłabym również garnitury dla mężczyzn. "Biznes" ten chciałabym otworzyć w mieście liczącym ok.70tys mieszkanców,gdzie Jest już kilka salonów(ok 4). Zastanawiam się czy w ogóle ten biznes jest opłacalny? jak go rozpocząć ? Jakie trzeba mieć zaplecze finansowe na samym początku? Jak pokonać konkurencję? Skąd zaopatrzyć się w suknie ślubne i wszelkie akcesoria? Proszę o informację, dobre rady i pomoc na maila eewwaa5@vp.pl. Z góry dziękuję, pozdrawiam
Witam wszystkich!Też długo zastanawiałam się nad handlem sukniami ślubnymi ,ale w koncu ruszyłam.Sprowadzam bardzo ładne,niepowtarzałne suknie ślubne z Ukrainy,w atrakcyjnych cenach już od 400zl.ZAPRASZAM DO WSPOŁPRACY.NATALIA 511165780.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Salon sukien ślubnych - strona 7": - SALON SUKIEN SLUBNYCH - Jak dobrze wypromować salon sukien Ślubnych - Nowy Salon Sukien Ślubnych - poszukuję dostawców - Salon sukien ślubnych Pracownia Ślubna - franczyza - Jaka dotacja na internetowy salon sukien ślubnych?
|
|