Witam, jestem uczniem III klasy technikum i potrzebne mi jakieś dochody na własne wydatki.
Od zawsze, chciałem pracować na własny rachunek, ale nie bałem się pracy dla kogoś...
Teraz jednak chciałbym pracować dla Siebie i przyszedł mi do głowy pomysł by założyć samochodowe SPA. Choć może to za dużo powiedziane, bo profesjonalne firmy zajmujące się detalingiem samochodowym ze złomu potrafią stworzyć auto jak nowe. Kosztuje to kilka tysięcy złotych, ale pewnie warto...
Ja oferowałbym tańsze usługi, bo już za niecałe 100zł klient mógłby wyjechać autem czystym, błyszczącym, sprzątniętym i wypranym.
Wpadłem na ten pomysł, bo nie mam właściwie żadnego kapitału na założenie działalności, a tak wystarczy kupić trochę środków czystości wydrukować kilka ulotek i za 500zł w sumie wystartować.
Dochody nie byłyby zapewne bardzo duże, ale ludzie coraz bardziej chcą dbać o czystość samochodu a mają coraz mniej czasu:
Oto jak przedstawiałby się cennik:
-mycie karoserii: 10zł
-nabłyszczanie karoserii: 20zł
-woskowanie: 20zł
-srzątanie i konserwacja wnętrza: 20zł
-czyszczenie silnika: 20zł
Chciałbym zapytać o jakieś rady, podpowiedzi, i wskazówki...
I patrząc na to jak przedstawia się cennik, ilu z Was zdecydowałoby się na moje usługi. Ewentualnie jak można go skorygować.
Mieszkam w średnim mieście ok. 70,000 mieszkańców.
Wiem, że powinienem zarejestrować działalność, ale nie chcę tego robić, bo dochody na pewno nie będą większe niż 1000zł miesięcznie...